Frissen Fejérből

2021.09.28. 13:12

Fergeteges szkeccskomédia érkezik Székesfehérvárra

2021. október 1-jén, pénteken, 19:00-kor, Székesfehérváron, az Igézőben lesz látható a Folyóügy című szkeccskomédia.

feol.hu

Részlet az előadásból

Fotó: Braun Barna

A darab gerincét egy fiktív behajtáskezelő cég alkalmazottjának abszurd telefonbeszélgetései adják. A darabban mindössze 3 fiatal színész alakít összesen 26 szerepet 21 jelenetben, melyeket a mai magyar valóság ihletett, ahol egy kis hatalomra szert téve bárki kész pokollá tenni a másik életét, akár, ha postán, akár, ha buszon, vagy éppen a sarki kisboltban vagyunk. A vonal egyik végén a rendszerváltás körül született generáció egzisztenciális válsága bontakozik ki, míg a másikon a közös életünk karikatúrái, zsánerfigurái körvonalazódnak.

Fotó: Braun Barna

Az egy felvonásos előadás azokat a mélyen gyökerező indulatokkal tarkított, frusztrált – és ebből fakadóan végtelenül abszurd, torz – más nézetből pedig képtelenül vicces élethelyzeteket fűzi egymás után, amelyekkel nap mint nap találkozunk mindennapjainkban.

A Folyóügy felkínálja a kérdést: kilátunk-e saját elcsépelt szerepeink mögül? Felismerjük és visszafogjuk-e a bennünk szunnyadó “házmestert”? Meglátjuk-e önmagunkat másokban? A felskiccelt szituációk között a mi szemétkedéseink is ott vannak, a Folyóügy karakterei mi vagyunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában