Frissen Fejérből

2021.09.21. 09:10

„Avarból” paradicsom – Az Ezredéves iskolában mutatták be a kezdeményezést

Az ökoiskolák és zöld óvodák pedagógusait hívták meg nemrég az Ezredéves iskolába, hogy bemutassanak egy példaértékű kezdeményezést.

Házi Péter

Előadás az Ezredéves iskola udvarán. Jó példát mutatnak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Ezredéves iskola udvarán képződő avart Torkos Gyula tanár kezdeményezése alapján, az ő irányításával komposztálják, s az így képződő földből magaságyásokat töltenek meg, amelyekben például paradicsomot (is) termesztenek. Nem is keveset, akár egy család teljes paradicsom- szükségletét is fedezni lehet az ilyen módon kialakított magaságyásokból.

Amint Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a megyében nem tud még egy olyan iskoláról, ahol az elkészült komposztot mindenféle nyertes pályázat vagy projekt nélkül, azaz a puszta lelkesedés és tenni akarás által hajtva, ilyen szinten hasznosítanák.

Előadás az Ezredéves iskola udvarán. Jó példát mutatnak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezért hívta meg nemrégiben a Gaja egyesület a közeli és a távolabbi környék elhivatott iskola- és óvodapedagógusait: a helyszínen mutatták be számukra, hogy nem ördöngösség a teljes vertikum megvalósítása, azaz az avarból termőföld készítése, majd annak segítségével a zöldségtermesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában