Programajánló

2021.07.31. 09:00

Séta a természetben

Ünnepeljék a boglárkákat a természetben, egy könynyű sétával!

FMH

A Duna–Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGYHÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében 2021. augusztus 1-jén, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek. A hangyaboglárka a lepkék rendjébe sorolt boglárkalepkék családjába tartozik. Európában öt fajtája él, ezek közül Magyarországon négy honos. A hangyaboglárka élete igen speciális, szimbiózisban kell élnie hangyákkal, hiszen fejlődésük egy szakaszában csak a hangyaboly jelent számukra védelmet: a hangyakolónia látja el a hernyót élelemmel és neveli fel. A különleges pillangófajból Székesfehérváron és környékén a sötét és vérfű hangyaboglárkák igen gyakorta megtalálhatók: Boglárka névnap alkalmából, augusztus 1-jén az ő felfedezésükre indulhatnak az érdeklődők a Duna–Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGYHÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében. A hozzávetőlegesen 2 kilométer hosszúságú túra, Székesfehérváron a Borszéki út 64. szám alatt található gólyafészektől indul majd, augusztus 1-jén vasárnap 9 órakor. Jelentkezni elektronikus levélben lehet a [email protected] címre vagy mobiltelefonon a +36-30-663-4629 számon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában