Frissen Fejérből

2021.07.28. 07:20

Kérdőívet készít a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a vízfelhasználásról és csapvízfogyasztásról

A vízfogyasztási szokásaink és a csapvízzel kapcsolatos vélekedéseink megismerésére alkalmas kérdőívet készített a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A DRV-nél arra is kíváncsiak, mennyire ismerik az emberek a társaság mindennapi tevékenységét és mennyire vannak tisztában a magánkutak használatának feltételeivel.

V. Varga József, FMH

A csapvíz kényelmes, környezetbarát, egészséges és gazdaságos

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az előző évekhez hasonlóan sajnos idén nyáron is kiderült: nem tekinthetjük adottnak, hogy az ivóvíz mindig, minden esetben rendelkezésre áll. A közelmúltban sajnos az ország több pontján szükség volt az ivóvízfogyasztás korlátozására – márpedig ahhoz, hogy a jövőben erre minél kevesebb alkalommal kerüljön sor, a jelenleginél sokkal tudatosabb vízfelhasználásra van szükség.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. elkötelezett a tudatos vízfelhasználás és csapvízfogyasztás támogatásában, ezért szeretné jobban megismerni a működési területén élő lakosok vízfogyasztási szokásait és a csapvízhez kapcsolódó vélekedéseit. A DRV munkatársai ugyanakkor kíváncsiak arra is, hogy a felhasználók mennyire ismerik a társaság munkáját – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Horváth Dóra PR-tanácsadó.

A vízmű szakemberei fontos feladatuknak tartják, hogy a lakosokat segítsék a magánkutak megfelelő használatát illetően, ezért a kérdőív az ezzel kapcsolatos szokásokra és ismeretekre is rákérdez.

– Az ivóvízhálózatra történő illegális rákötések súlyos egészségügyi kockázattal járó vízminőségi haváriákat és több tíz milliós nagyságrendű károkat okozhatnak. Ezekben az esetekben a felelőtlen felhasználók a magánkutak vizét a közüzemi hálózatra vezetik rá, a szabálytalan használat miatt pedig a saját kútból érkező ellennyomás visszajuttatja a termelt vizet a közüzemi ivóvízhálózatra. A törvénytelen rákötések akár az ivóvíz súlyos bakteriális fertőzését is eredményezhetik – hangsúlyozta Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

A csapvíz kényelmes, környezetbarát, egészséges és gazdaságos
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A DRV munkatársai arra kérik a társaság működési területén élő lakosokat, hogy töltsék ki a kérdőívet. A mindössze néhány percet igénybe vevő válaszadásra augusztus 6-áig van lehetőség, a kérdőív teljesen anonim – kitöltése azonban nagy segítséget jelent a társaság munkatársai számára.

A felmérés mellett a DRV csapvízfogyasztással kapcsolatos edukációs kiadványairól és a magánkutakkal kapcsolatos tudnivalókról is tájékozódhatnak az érdeklődők. A társaság egy Facebook-keretet is készített, melynek beállításával bárki – aki elkötelezett a csapvízfogyasztás mellett, akinek fontos a környezetünk, a bolygónk megóvása, s ezért a kényelmes, környezetbarát, egészséges és gazdaságos csapvizet választja – kifejezheti elhivatottságát.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 844 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 218 településen közel 625 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában