Hasznos tanácsok

2021.06.12. 09:00

A home office és a bezártság a szemünknek sem tett jót

A képernyő és monitor előtt eltöltött sok idő miatt egyre többen küzdenek szemszárazsággal és szemproblémákkal.

FMH

A monitort nézve az ember jóval kevesebbet pislog, ami nagyban hozzájárul a szemszárazság kialakulásához Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fotó:

A képernyőt nézve sokkal kevesebbet pislogunk, így a szem könnyebben kiszárad. Pislogjanak tudatosan és rendszeresen, illetve időnként pihentessék is a szemüket! A szemünk alapvetően a horizont nézésére „optimalizált”, így a sok közelre nézés megerőlteti. Ha elfáradtak, próbálják ki a sasmadár technikát: nézzenek, fókuszáljanak messzebb lévő tárgyakra! A kék fény szemre gyakorolt hatását regenerálja a természetes napfény. Töltsenek minél több időt a szabadban, de viseljenek napszemüveget, hogy védjék szemüket a káros hatásoktól!

A monitort nézve az ember jóval kevesebbet pislog, ami nagyban hozzájárul a szemszárazság kialakulásához
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az enyhe mértékű kiszáradás tovább ronthatja a szemszárazság tüneteit, ezért igyanak elég folyadékot! A lakásban lévő száraz levegő szintén rossz hatással van a szem állapotára, ezért érdemes párásítót használni. Végül, alkalmazzanak meleg borogatást, ami enyhíti a tüneteket, fokozza a vérkeringést, ezáltal elősegíti a gyógyulást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában