Frissen Fejérből

2021.04.30. 07:00

Olcsóbb lesz az orvosi ügyelet működtetése Kálozon

Május elsején kezdi meg működését a Sárréte Központi Orvosi Ügyelet Közhasznú Nonprofit Kft.

Majer Tamás

Holnap, május elsején kezdi meg működését a Sárréte Központi Orvosi Ügyelet Közhasznú Nonprofit Kft, mégpedig Kálozon, a Szent István tér 5. szám alatt erre a célra felújított és berendezett épületben. Az érintettek: Káloz, Kisláng, Sárkeresztúr, Sárosd, Sárszentágota és Soponya lakói. Bőle Pál kálozi háziorvos (képünkön) elmondta, túlnyomórészt a felsorolt falvak háziorvosai látják majd el az ügyeleti munkát.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mégpedig Kálozon, a Szent István tér 5. szám alatt erre a célra felújított és berendezett épületben.

Káloz, Kisláng, Sárkeresztúr, Sárosd, Sárszentágota, Soponya települések lakói tartoznak majd ide, ők jelentkezhetnek itt egészségügyi panaszaikkal, amikor a települési háziorvosi rendelők nem rendelnek. Tehát jellemzően délután 4 óra után egészen reggelig, valamint hétvégén és ünnepnapokon.

Bőle Pál kálozi háziorvos (képünkön) elmondta, túlnyomórészt a felsorolt falvak háziorvosai látják majd el az ügyeleti munkát.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken lesz az ügyeleti épület ünnepélyes átadási ceremóniája. Hosszú história végére kerül ezzel pont. A hat településből öt eddig az abai központú, az Emergency Service Kft. által működtetett orvosi ügyelethez tartozott. Onnan kiváltak, s együtt megalakították ezt az új, nonprofit alapon működő ügyeletet. Dunkl Gergely sárosdi polgármester elmondása szerint sorsukat saját kezükbe véve olcsóbban működtethetik a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatok maguk tárgyalnak az orvosokkal, és maguk alakítják ki az infrastruktúrát, nem egy külsős cég.

Weisengruber Imre polgármester tréfásan mondta azt, hogy legjobb, ha senki se jön az ügyeletbe. Egyszerű, mindenkinek jó egészséget kíván!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában