Frissen Fejérből

2021.04.13. 07:10

Drága mulatság az út menti szemét eltüntetése

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze a közutak mentén. Ezen a héten zajlik országos „megtisztító” akciójuk.

S. Töttő Rita, FMH

Évi másfél milliárd forint a halmok eltüntetése

Fotó: FMH-archív

A tavaszi időszakban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elsősorban a téli hónapokban keletkezett burkolathibák kijavítására koncentrál. Így az elmúlt hetekben már a tartósabb, melegaszfaltos lokális javítások is elindulhattak – fogalmazta meg a közútkezelő, amely ezen a héten azonban már a kormány „Tisztítsuk meg az Országot!” programjához kapcsolódva az út menti illegális szemét összegyűjtésére fókuszál.

Évi másfél milliárd forint a halmok eltüntetése
Fotó: FMH-archív

– Cél, hogy az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt gondoskodjunk az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról – fogalmazták meg közleményükben, ahogy azt is: nyomatékosan arra kérik az úthasználókat, hogy az utazásuk során vagy más módon keletkezett hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé. A szeméthalmok ugyanis nemcsak elcsúfítják a környezetet, egészségügyi kockázatokkal járnak és még környezetszennyezők is. Az illegális szemét felszámolása évente 1-1,5 milliárd forintba kerül a közútkezelőnek – és így az adófizetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában