Koronavírus Fejérben

2021.02.16. 17:40

Mi a fehérváriak véleménye a koronavírus elleni vakcináról? (videó)

Kricsár Kamill, a Vörösmarty Színház művésze, Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC sporttanácsadója, Bergerné Szőnyi Anna, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium zenetanára és Lengyel Zsófia esélyegyenlőségi referens is videóból köszön vissza ránk.

Szanyi-Nagy Judit

Lengyel Zsófia is részese az akciónak

Fotó: Nagy Norbert (FMH-Archív)

A téma egy: a koronavírus elleni védőoltás népszerűsítése. Mindez Cser-Palkovics András jelenlegi és Warvasovszky Tihamér egykori polgármester együttes vezetésével valósul meg, valamint több mint félszáz ismert fehérvári személy részvételével.

A szóban forgó kisfilmek a város közösségi oldalain, videócsatornáján és a városi honlapon tekinthetők meg, emellett hosszabb podcast beszélgetések is készülnek ebben a témakörben. „Hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásába, hogy újra legyenek közvetlen baráti, munkatársi kapcsolatok, hogy szorongás nélkül találkozhassunk szeretteinkkel, megölelhessük gyermekeinket, unokáinkat”, ezért szükséges az oltás – nyilatkozta Warvasovszky Tihamér az önkormányzati kommunikációs központ sajtóközleménye alapján.

A város jelenlegi polgármestere elmondta: „Beoltatom magamat, hogy ezt a maszkot levehessük, beoltatom magamat, hogy védjem a családomat, védjem a barátaimat, szeretteimet, beoltatom magamat, hogy visszatérhessen életünk a városba.”

Az első kisfilm nyolc székesfehérvári kötődésű embert szólaltat meg: ők a bevezetőben említetteken – illetve az elöljárókon – túl Klupács Péter mentőtechnikus, valamint Varga Dávid, a városban is ismert művésznevén: DJ Embryo. Előbbi szakember egészségügyi dolgozóként már meg is kapta az oltást, s ezzel egyúttal azt is reméli, hogy az ezévi mentők napján már újra gyermekzsivajjal telik meg a mentőállomás.

A szórakoztatóiparban jártas lemezlovas érthető módon a korlátozások nélküli bulizást várja már – amely nemcsak tömegeket mozgat meg és szórakoztat, de neki munkahelyet is jelent.

A folyamatosan zajló kampány Az én véleményem, a te döntésed, a mi felelősségünk címmel fut, s a már említett közösségi oldalas felületeken követhető nyomon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában