nem hiba

2021.01.23. 08:00

Ne féljenek a kesztyű nélkül oltó orvostól!

Nem kell gumikesztyűt viselnie az oltó személynek! – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Novák Hunor gyermekorvos.

FMH

Oltás beadásához nem előírás a kesztyű

Fotó: FMH-Archív (Fehér Gábor)

A szakmai ajánlások szerint a kézfertőtlenítés bőven elég átlagos esetben, az oltás nem olyan típusú beavatkozás, ahol indokolt gumikesztyűt viselni.

Oltás beadásához nem előírás a kesztyű
Fotó: FMH-Archív (Fehér Gábor)

„Sokan próbálnak mindenbe belekötni (persze úgy, hogy semmilyen egészségügyi képzettségük nincs), sok kommentelő kritizálja többek között azt is, ha valahol kesztyű nélkül adják be az oltást. Pedig ez egyáltalán nem hiba, sőt! Rendelőmben maximálisan odafigyelek a higiéniára (levegőfertőtlenítés, legmodernebb, érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló, UV-C-s eszközsterilizálók, s a többi), rengeteg gyerkőcöt oltok én is, mégsem húzok gumikesztyűt én sem akkor, ha védőoltást adok be” – olvasható a fiatal gyermekgyógyász bejegyzésében, aki évek óta aktívan harcol a közösségi médiában az álhíreket terjesztő önjelölt tudósok ellen, és a legnagyobb videómegosztó portálon is indított ennek érdekében önálló csatornát.

Ha tehát az oltás beadásakor az orvos nem visel gumikesztyűt, ne ijedjenek meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában