rivalda vagy erdő mélyén remeteség

2020.02.14. 18:25

Rekordokat döntöget az ötös lottó főnyereménye, s ezért aztán a játékosok száma is

Hónapok teltek el úgy, hogy nem volt telitalálatos szelvény az ötös lottó sorsolása közben. Már azok is játszanak, akik sosem szoktak, hogy hátha ők kaparják ki a mások által összehordott gesztenyét.

Palocsai Jenő

Tartunk tőle, ez az illető sem rolleron jár majd, ha véletlenül ő üti meg a főnyereményt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szüntelenül fogadják a szelvényeket a lottózókban dolgozók, valamint a postás kisasszonyok, hiszen egyszerű halandói ésszel felfoghatatlan, 4,737 milliárd forint keresi a gazdáját. Van miből válogatnia az említett összegnek, hiszen egyre több és több jelentkező van erre a 32 hete megüresedett helyre. Az esélyek latolgatása közben persze mindenki azt mondja ajakbiggyesztve, hogy: „Oh, nekem nem is kell az a sok, mit csináljak vele?” Persze titkon ég a vágytól, hogy éppen ő legyen a boldog szerencsés.

És ha már a boldogság szóba került, vajon kinek mit jelent a boldogság, illetve kinek milyen módon képes ez a hatalmas összeg szolgálni a boldogságát?

A pénz nem boldogít, tartja a mondás és persze azért tudjuk, hogy nem árt, ha jó sok van belőle.

Abban megegyeznek a vélemények, hogy egy ilyen mértékű nyeremény megváltoztatja az ember életét. Itt válik el a két legtöbbet emlegetett életmódváltás.

Az egyik természetesen a merészek taktikája, vagyis átveszi a nyereményt, kirántja az adósságcsapdából a szüleit vagy gyermekeit, majd kiváló helyekre fekteti be egy részét, a másikat hosszú távra leköti és persze a több lábon kell állni parancsra hallgatva elindít pár szívének kedves vállalkozást. Folytatva az elcsépelt frázisokat: a pénz pénzt fial, a bevételekből és a kamatokból vígan él, majd celeb lesz, egyre botrányosabb magánélettel, míg meg nem hal.

A másik persze ennek éppen az ellenkezője. Nem meri kiadni a kezéből, se kölcsön adni a sógornak, se állampapírokra herdálni, mert mondott már csődöt korábban is az állam.

Tartunk tőle, ez az illető sem rolleron jár majd, ha véletlenül ő üti meg a főnyereményt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pénzt a számlán hagyja, elvonul a világ elől, vesz egy erdőt, melynek mélyén tó tükre csillan és pecázik meg futtatja a kutyát, míg meg nem hal vagy míg el nem fogy a pénz a magas kezelési költségekre és az SMS-szolgáltatás díjaira.

Megvesszük hát újra az „ehetit”, és várunk összetekert ujjakkal, vagy imára kulcsolt kezekkel a szombati nagy pillanatig.

Kézi lottó, gépi lottó, bármilyen úton-módon töltjük ki, gépi lesz, mert úgy rögzítik az adatokat. Ha szorgalmasak vagyunk, akkor figyeljük az adást és közben a szelvényt, rajta az öt bűvös számmal. Ha stimmel mind, akkor milliárdosok vagyunk. Ha egyik hibás, akkor is másfél millió a mienk lehet.

Ha bemegyünk a nyertes szelvénnyel a lottózóba vagy a postára, nem kell attól rettegni, hogy a sorban mögöttünk álló már az ajtóban kölcsön kér. A szelvény lottógépen történő átfuttatásakor az ügyféltér felé fordított kijelző mutatja, hogy „Nem nyert” vagy azt hogy „Nyert”, és kiírja mellé a kifizetésre váró összeget, de csak egy határig.

Mivel szerkesztőségünkben senkinek sem volt még ekkora szerencséje, így lementünk a legközelebbi postafiókba, ahol a nevét eltitkoló, ám készségesen segítő hölgy elmondta, hogy a személyiségi jogai senkinek sem sérülnek, ugyanis 200 ezer forintos nyeremény felett csak annyit ír ki a gép, hogy „Nagy nyeremény”, így a körülöttünk állók nem tudják, hogy a leendő celebremete mögött állnak a sorban, vagy csak valaki olyan után következnek, aki kit tudja végre fizetni a közüzemi tartozásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában