Kinek sok ezer nagyanyja van

2020.02.12. 07:00

Ismét Székesfehérváron vendégeskedett Borbás Marcsi műsorvezető

Angyal érkezett a Viktória Rehabilitációs Központ egyik emeleti termébe kedd késő délután. Előbb egy torta, majd Borbás Marcsi képében.

Szanyi-Nagy Judit

20200211 Székesfehérvár Borbás Marcsi, Gasztroangyal, Viktória központ. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A televíziós szerkesztő-műsorvezetőt leginkább az éppen szünetelő Gasztroangyal című műsorból ismerték meg a nézők – s ezzel együtt meg is szerették őt. Ez különösen látszódott tegnap a Viktória Rehabilitációs Központban, ahol a pódiumon Borbás Marcsi Takács Ildikó Krisztina igazgató társaságában foglalt helyet. Utóbbi érdeklődött a műsorvezető felől, ám az esemény egy pontján az elejétől a végéig megtelt teremben ülők-állók is feltehették kérdéseiket.

Borbás Marcsi – mint általában az ismert emberek – a „kirakatban” él. Mégis úgy érzi, ő leginkább a reményt, a fénysugarat adja, mutatja az emberek felé, igyekszik mindig jókedvet sugározni. Leginkább azért – mondja –, mert mindenkinek megvan a maga hátizsákja, amit cipel, nem kell még az övét is mások hátára pakolnia. Legyenek a betegségek, a gyász csak az övé.

Azon, hogy ha újrakezdhetné az életét, mit tenne, még soha nem gondolkodott. De vallja: minden küzdelem kellett ahhoz, hogy olyan legyen, amilyen most. A szeme alól sem húzatná ki a ráncokat.

Mellesleg kedvenc étele a hangulatától is függ, de a legtöbbször közép-dunai, passzírozásmentes, harminc perc alatt elkészíthető halászlevet enne.

A Borbás Marcsi szerkesztő-műsorvezetőt középpontba állító est nem szűkölködött vidám pillanatokban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Tésztával!” – szúrja közbe valaki a közönség soraiból, mire a teremben mindenki felnevet. „Ez így van! Miért a szénhidráttól lesz finom minden?” – teszi hozzá Marcsi, akiről az is kiderült, noha sokáig nem kedvelte az édes ételeket, most már bármilyen émelyítő finomságot megeszik. A műsorában pedig valóban csak kóstolt! Így maradt formában.

Őrségi ház

A hallgatóközönség a műsorvezetőről azt is megtudta: a 17 évvel ezelőtt vásárolt őrségi házát 13 éven át toldozta-foltozta, hogy megmentse az enyészettől. Fontos volt ez Marcsinak, hiszen akitől a házat vette, annak megígérte, hogy megtartja azt – cserébe olcsóbban juthatott hozzá. S bár a férfi azóta elhunyt, Marcsi és párja egy falat sem tett arrébb, a ház pedig elkészült: immár három éve, hogy ott hajtják álomra fejüket.

A beszélgetést követően könyveket is dedikáltathattak a jelenlévők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Számos projekten tevékenykedik

A műsorvezető a Gasztroangyal helyett most több más, saját projekten dolgozik. A múlt év végén jelent meg a Magyarország finom című sorozat második kötete, amely Nyugat-Magyarország után Kelet-Magyarországot, annak gasztronómiáját és közösségét, értékeit, hagyományait mutatta be. Emellett Marcsi saját weboldala is elindult, ahol cikkekkel, videókkal igyekszik értéket közvetíteni. Jelenleg harmadik könyvét tervezi: karácsonykor Borbás Marcsival Erdélybe utazhat az olvasó.

A jó hangulatú esten az is elhangzott, a műsorvezető sokat köszönhet családjának. Főzni a szüleitől tanult meg, de a nagyszülei a tésztanyújtásban, valamint abban is segítettek, mit hova kell ültetni a kertben, vagy hogy melyik alapanyag melyikkel kerül összhangba. Mint Marcsi megfogalmazta: szerencsés, mert neki most sok ezer nagyanyja van szerte az egész országban…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában