a régiből a néphagyományhoz kötődve varázsolnak újat

2020.01.16. 15:45

Családi öröknaptárt készíthettek a RE-Kreatív Kuckóban

A RE-Kreatív Kuckó januári foglalkozásán újabb ötletes tárgyat alkottak a résztvevők.

Bokros Judit

A családi foglalkozásokat, a kreatívkodást a gyerekek is nagyon élvezik Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Terepjárók DSE és a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza összefogásával, pályázati támogatásból valósul meg június óta a RE-Kreatív Kuckó foglalkozássorozat a Mesterségek Házában. Pintérné Palkovics Gabriella, a DSE vezetője kérdésünkre elmondta: mára van már egy körülbelül tizenöt fős mag, amely rendszeresen jár a havonta egyszer tartott találkozókra. Mindig csapódnak azonban hozzájuk újak, legutóbb például több mint húszan készítették az öröknaptárt Tóth Eszter vezetésével.

A családi foglalkozásokat, a kreatívkodást a gyerekek is nagyon élvezik
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A RE-Kreatív Kuckóban – mint ahogy azt nevéből már kitalálhattuk – fontos szempont az újrafelhasználás, tehát jellemzően valami régi tárgyból, anyagból készítenek újdonságot, méghozzá úgy, hogy mindez kapcsolódjon a néphagyományhoz. Eszter mára igen szépen felépítette a foglalkozásokat, mindig jól leköti a részt vevő családokat. A legutóbbi alkalommal készített öröknaptárhoz régi, de jó állapotú papírt, a díszítéshez pedig egyéb, a háztartásban megtalálható kiegészítőket használtak föl.

Az öröknaptár jó emlékeztető, így ráadásul saját készítésű lehet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A következő kuckós alkalom február 8-án, szombaton délután lesz. Ekkor filcből varrhatnak könyvjelzőt azok, akik jelentkeznek a foglalkozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában