Hirdetés

2019.11.06. 14:19

Van, ami soha nem megy ki a divatból: a csipke ruha

Elegáns és szexi, könnyed és légies, letisztult és stílusos. A csipke évszázadok óta állandó része a nők ruhatárának, és bolondítja a férfiszíveket.

Csipkeruha, egy örök klasszikus, ami minden nő ruhatárában megtalálható

 

Csipkeruha, egy örök klasszikus, ami minden nő ruhatárában megtalálható

Voltak idők, amikor népszerűbbeknek bizonyultak, és voltak idők, amikor kevésbé, ám a nők ruhatárából évszázadok óta nem tűnt el a csipke, sőt – időről-időre újra előbukkan és meghódítja a női-, és természetesen a férfiszíveket is.

És hogy mi ennek az oka? Az, hogy a csipke az örök klasszikus. Egyszerre vadító és elegáns, visszafogott és kihívó, könnyed és légies, szexi és stílusos. Nőként mindenki megtalálja a csipke ruhák közül azt, amivel igazán tud azonosulni, amiben igazán önmaga tud lenni, férfiként pedig szintén nem nehéz elámulni egy diszkrét, fekete csipke body szexi tökéletességén, egy testhezálló csipke ruha eleganciáján vagy például egy púderrózsaszín csipke pulóver letisztult báján.

Nemcsak a nők körében örvend nagy sikernek, de a férfiak is nagy kedvelői ennek a ruhadarabnak

Mit kell tudni a csipkéről?

A csipke különlegességét anyaga adja: a lyukacsos, áttört minta nem utólag kerül az anyagra, hanem a textil készítése során jön létre. A csipke, abban a formájában, ahogy ma is ismerjük, Velencéből, az itáliai reneszánsz korából indult útjára, ám régészeti leletekből kiderül, hogy már az Árpád-kori uralkodók feleségei is csipke főkötőt viseltek díszes ékszereik mellé. Kezdetben az egyszerűbb, geometriai formák voltak jellemzőek, ám idővel megjelentek a különböző egyéb motívumok is. Alapvetően két fajtája van: a varrott és a vert csipke.

A csipke ruhák napjainkban

Az igényes, finom kidolgozású csipke ruhák napjainkban (is) reneszánszukat élik. Sikerük titka, hogy a legelegánsabb esküvőtől a legbohókásabb nyári kerti partiig minden eseményen megállják helyüket. Klasszikus fazon például a szűk, testhezálló felsőrésszel, és bővülő, akár alsószoknyás alsó résszel rendelkező ruha, mely szabásánál fogva ideális választás lehet a lehető legkülönbözőbb testalkatú nőknek is.

Szintén nagy sikernek örvend a kifinomult stílus kedvelői körében a csipke felsőrészű és pliszírozott alsórészű, harang-fazonú csipke ruha, mely karcsúsított fazonja miatt kihangsúlyozza a nőies idomokat.

A csipke ruhák időtálló klasszikusai és modern változatai közül valóban minden hölgy, kortól és stílustól függetlenül megtalálhatja a számára legelőnyösebb választást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában