A kritika akkor jó, ha építő jellegű

2018.06.03. 15:30

Egy erős, támogató családból érkezett Reichert Karolina, a város és a Hírlap királynője

Reichert Karolina magabiztos, ambiciózus lány. Ezt már akkor is látja az ember, mikor még nem beszélt vele, csak alaposan megfigyelte az összképet.

Szanyi-Nagy Judit

Reichert Karolina, a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője a város életében mindig is aktív szerepet töltött be. Jelenleg végzős hunyadis diák, aki az utolsó tanév küzdelmei mellett számos programon képviseltette magát hol királynői minőségben, hol érdeklődőként. Harcol a mellrák elleni küzdelemben, és fogyatékkal élőket is meglátogatott

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Városszerte már többen is felismerik a jól szituált, elegánsan öltözködő lányt, aki hosszú barna hajával és széles mosolyával hamar szimpátiát ébreszt a vele találkozóban. Ehhez hozzájárult a nagy médiafigyelem is, amelyet az elmúlt időszakban kapott, hiszen a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője cím viselőjeként rendezvényről rendezvényre járt, a sajtómunkatársak pedig – érthető módon – arra is kíváncsiak voltak, mi rejlik benne a szépség mögött.

Az élesszemű városlakók már korábbról is ismerhetik a lányt: világéletében aktív diákéletet folytatott, volt már diákelnök is. Hét évig az Alba Regia Alapfokú Művészeti Tánciskolában táncolt, ez a művészeti ág még mindig közel áll a szívéhez.

– Ha elmegyek egy szórakozóhelyre táncolni, rendszerint pozitív visszajelzéseket kapok a mozgásommal kapcsolatban. A tánccal mégsem szeretnék komolyabban foglalkozni. Láttam ugyanis, koreográfusként milyen kemény dolga volt velünk, királynőjelöltekkel a tábor idején Rovó Tamásnak, így ez a „műfaj” egy teljes elköteleződést jelentene. Nekem pedig még sok tervem van, mind a tanulást, mind a leendő munkaköröket tekintve – mondja Karolina.

S valóban: az egyórás beszélgetésünk alatt számtalan dologról szó esett. Többek között megtudtuk, hogy a szépségkirálynő rendszeresen önkénteskedik a megyei rendezvényeken, helyszíneken, hogy komoly tervei vannak a tanulást tekintve, és bizony megvan a véleménye a szépségversenyekről és az azon kívüli világról is.

Reichert Karolina, a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője a város életében mindig is aktív szerepet töltött be. Jelenleg végzős hunyadis diák, aki az utolsó tanév küzdelmei mellett számos programon képviseltette magát hol királynői minőségben, hol érdeklődőként. Harcol a mellrák elleni küzdelemben, és fogyatékkal élőket is meglátogatott
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– Csaknem egy év telt el azóta, mióta jelentkeztél a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyre. Mi történt veled ez idő alatt?

– Sok eseményen jártam az elmúlt egy évben, mind a hivatalos, mind a magánjellegű rendezvényeket tekintve. Ez volt az utolsó évem az iskolában: a tavalyi év végén a szalagavató zajlott, most pedig az érettségi állít kihívások elé. Részt vettem a mellrák elleni felvonuláson, amely azért is közel áll hozzám, mert a családunk is érintett ebben a problémában. A Masterplast Fehérvári Futballfesztiválon díjakat adtam át és tomboláztam, jártam a KertExpón, fogyatékkal élőket látogattam meg, valamint Székesfehérvár szépeivel főztünk a lecsófesztiválon. Nagy sikerrel: a lecsónk a legjobb húsz étel közé került.

– Tartjátok még egymással a kapcsolatot?

– Az elején könnyebb volt személyesen találkoznunk, azóta mindenkinek besűrűsödött az év. Mészáros Rékával, a verseny harmadik helyezettjével a Fehérvár Hangján jelentünk meg, a második helyezett Bozsoki Biankával pedig a rúdtáncos nyereményt vettük igénybe. Nem mindenki fehérvári, így nehezebb.

A tábor ideje alatt, Kelemen Niki rúdtáncoktatótól tanulta meg igazán, hogyan kell nőiesen ülni, járni
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– Nemrég pedig a Miss Alpok Adria versenyen vettél részt.

– A közelmúltban rendezték meg a döntőt Bükfürdőn. Hosszú két napunk volt, folyamatosan próbáltunk, lényegében csak az étkezések idején pihentünk. Volt külön fotózásunk is, ami nagyon tetszett, mert limuzinnal vittek bennünket a város négy különböző pontjára. Nem mellesleg a döntőben a Bory-várat mutattam be, mert a vár története az egyik legromantikusabb, amit ismerek.

– Már te is tapasztalsz versenyző vagy. Mit érzékelsz, az emberek hogyan viszonyulnak a szépségversenyekhez?

– Természetesen, mint ahogy a világon minden dolog, az is egyénenként változik, hogyan viszonyul valaki a szépségversenyekhez. Van, ahol csak a külső számít. A Fehérvár Szépe során a belső tulajdonságainkat is kiemelték, hamar látható volt, milyenek vagyunk, hogyan viselkedünk egy adott környezetben, helyzetben. Sokan felszínes dolognak tartják ezeket a versenyeket, de a pozitív visszajelzések, vélekedések sem ritkák. Még a saját ismerősi körömben is megoszlanak a vélemények: van, aki egyáltalán nem támogatja az efféle megmérettetéseket, míg más nagyon. Abban viszont meg-egyezett az ismerőseim véleménye, hogy ha már elindultam, támogatnak benne. Az más kérdés persze, hogy aztán mennyire követik figyelemmel a verseny alakulását.

A rózsák között még egy szál: igazi királynői kiállása van Karolinának
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A negatív véleményeket hogyan lehet kezelni?

– El kell fogadni, hogy nem tetszhetünk mindenkinek. Az emberek pedig nyilván megosztják a véleményüket, ha szeretnénk, ha nem. Sőt, az ember jobban a figyelem középpontjába kerül, gyorsabban terjednek róla a hírek, tudatosabban kell élni. Ha tudom, elkerülöm ezeket a megjegyzéseket, és leginkább annak fogadom el a véleményét, aki ismer engem. Hiszen ő tud építő kritikát megfogalmazni velem szemben. Egy jóleső kommentbe végül mégis belefutottam: amikor az Xbodyban a nyereményemet használtam fel, s az arról készült videót kiposztolták a közösségi oldalra, egy hozzászóló azt írta, nehogy elrontsák az alakomat, mert ilyen kerek popsit még az életében nem látott.

– Azért gondolom, a szépségiparon kívül is vannak terveid.

– Az életem szépségversenyes részét lezárnám, de igyekszem megcélozni különböző ügynökségeket. Modelltáborba készülök, az érettségit követően pedig OKJ-s képzésre tervezek menni. Utána egyetemre járnék, rendezvényszervező szakra – úgy érzem, az nekem való lenne, lételemem a pörgés. A fél nyaram már be van táblázva, fesztiválokon, az EFOTT-on és a FEZEN-en is önkénteskednék. Emellett a testvéreimmel Spanyolországba készülünk nyaralni – velük, bár a nővérem már külföldön él, nagyon szoros a kapcsolatom. Szerencsére egy erős, támogató család áll mögöttem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában