Bringás uzsonna

2018.05.07. 07:30

Finom falatokkal várják kedden a kerékpárosokat

Május 8-án, kedden délután 15 és 18 óra között uzsonnával várják a városban kerékpárral közlekedőket Székesfehérváron az Alba Pláza előtti téren.

Borsányi Bea

– Hétmillió kerékpár van Magyarországon, körülbelül kétszer annyi, mint gépjármű. Az ország 24 százaléka rendszeresen közlekedik kerékpárral. Van hová fejlődni – mondta tavaly ősszel Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal írtak alá megállapodást.

– A fejlődés azt is jelenti, hogy járjunk egyre többen kerékpárral autó helyett, hiszen az, hogy mennyire élhető egy város, nem attól függ, hány parkolóhelyet építenek vagy milyenek a közlekedési útvonalak, hanem attól, milyen tiszta a levegője, vagyis hányan teszik le az autójukat – mondta el az Életmódinak Pásztor László önkéntes, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársa.

A tavaly ősszel kötött megállapodás egy része volt a Bringázz a munkába! kampány 2018-as újraindítása, amelybe ezúttal is olyan munkahelyi csoportok regisztrálhatnak, akik kerékpárral járnak dolgozni, így együtt gyűjthetik a különböző díjakért a kilométereket. A hangsúly persze a környezetvédelmen van, hiszen ha a környezetünket óvjuk, magunkat is védjük. A korábbi és a mostani kampány része országszerte május 8-án a Bringás reggeli, amikor a Magyar Kerékpárosklub önkénteseivel, területi szervezeteivel és partnereivel közösen reggelivel várja a biciklivel közlekedőket. Néhány helyen, így Székesfehérváron is azonban úgy gondolták, reggeli helyett uzsonnát osztanak, mert délután munkából hazafelé menet jobban ráérnek az emberek, így akad idő egy kis szakmai beszélgetésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában