Sorakozó sörök mámorában

2018.03.26. 08:00

Telt házas kóstoló Lajoskomáromban – hagyományos és gyümölcsös italok is voltak

A bemutatott kézműves söröket nem csak csodálták a lajosiak: kóstolni is lehetett.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Shutterstock

A helyi Kutas TV tagjai néhány hónappal ezelőtt Kecskemétre látogattak, ahol szó szót követett, majd a „tárgyalófelek” megegyeztek: a Bács-Kiskun megyei sörmanufaktúra vezetői Dél-Fejérbe is ellátogatnak. Az itteni kóstolót március 24-én tartották, 85 résztvevővel, páran a helyhiány miatt nem tudtak bejutni – mesélte Banász Ádám, a szervező LIKE elnöke. Lénárt András sörfőzőmester hatféle sört hozott, a jelenlévők megismerhették azok eredetét, készítésük folyamatát.

– Egy szűretlen, ősi búzasörrel kezdtünk, melynek ízében banán és szegfűszeg dominált. Ezt egy valódi meggyet tartalmazó meggysör, majd a stout nevű, enyhen kávés és gyümölcsös-malátás fekete sör követte. Utána a kesernyés Pilst, az intenzív mangós, barackos és grapefruitos ízű APA-t, végül pedig a legerősebb IPA sört kóstoltuk meg. Ez utóbbit a hosszú hajóutak miatt fejlesztették ki, hogy tudjon mit inni a legénység – mondta Ádám, hozzátéve: a söröket aztán szarvaspörkölttel fojtották le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában