Az energiakövet tippjei

2018.02.20. 14:00

Így spórolj a fűtéssel télen!

Fűtés során sok helyen tudunk energiát és pénzt spórolni. Praktikus tanácsok lakásaink energiatakarékos fűtéséhez Nagy Bencétől.

Majer Tamás

- Radiátor és konvektor használata esetén érdemes a berendezéseket heti rendszerességgel portalanítani, mivel a lerakódott por hőszigetelő hatása miatt a keletkezett hő nem teljes mértékben hasznosul – kezdte Nagy Bence. Függönyeink ne lógjanak rá, ne takarják a fűtőtesteket, mivel ezzel a fűtés során keletkezett hőmennyiség 5-10 százaléka is kárba veszhet – tájékoztatott a 2017-es energiakövet.

- Néhány ezer forintos befektetéssel tízezreket takaríthatunk meg, ha hővisszaverő lapot vagy hőtükörfóliát teszünk eszközeink mögé, így a keletkezett hő nem a falat melegíti, hanem a hőtükörről visszaverődve a szoba melegítésére hasznosul – folytatta.

- Mindenképpen érdemes beszerezni egy – bevizsgált! – szén-monoxid-riasztót, amellyel megóvhatjuk családunk és saját magunk életét is egy esetleges mérgezéstől – figyelmeztetett Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában