járvány van

2018.02.15. 15:30

Influenza miatt zárva a kápolnásnyéki óvoda

Tombol az influenza járvány a megyében. Eddig egy óvodát kellett bezárni a járványhelyzet miatt.

S. Töttő Rita

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának jelentése szerint megyénk területéről kilenc influenza B, öt influenza A vírust azonosítottak, valamint egy adenovírus és egy légúti óriássejtes vírus döntötte ágynak a betegeket. Négyen intenzív ellátásra szorultak, közül hárman gépi lélegeztetést is kaptak.

Az oktatási-nevelési intézmények hiányzóin is meglátszik a járvány terjedése. A kápolnásnyéki óvodában például olyan magas volt a megbetegedések aránya, hogy az igazgató február 13-án, a rendkívüli járványhelyzet miatt február 16-ig bezáratta az intézményt. A kormányhivatal tájékoztatása szerint a kápolnásnyéki óvodában a megbetegedések február 7-én kezdődtek, lázzal, köhögéssel, torok- és végtagfájdalommal, elesettséggel. Ekkor a hiányzások száma még nem volt jelentős. Február 12-én azonban már sok gyermek hiányzott, és az intézmény munkatársai között is sokan érezték rosszul magukat. A megbetegedési arány jelenleg 85 százalékos. A járványügyi vizsgálat kapcsán mintavétel történt, a vizsgálat még folyamatban van. Az óvodában megkezdték a fertőtlenítést. A közeljövőben akár még több intézmény csatlakozhat a kényszerű bezárásokhoz a járvány terjedése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában