Gyerekruhát és játékot gyűjtenek Pákozdon is

2023.05.13. 09:00

Dukai Regina a kisbabákért kampányol (videó)

Dukai Regina – aki nemrégiben lett édesanya – vállalta el az „Egyenlő esélyeket minden babának!” elnevezésű kampány jószolgálati nagykövetének feladatait. A kezdeményezés célja, hogy minden újszülött azonos esélyekkel indulhasson az életben.

Tihanyi Tamás

Dukai Regina arra hívta fel a figyelmet, hogy sok esetben még egy tiszta szőnyeg sem elérhető, amin a kisbaba mászhatna, de a finom-motoros készségeket fejlesztő játékok is hiányoznak

Fotó: BSZA

Minap startolt el a 26 éve Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat új kampánya, amelynek Dukai Regina lett a jószolgálati nagykövete. Mivel sok olyan település van Magyarországon, ahol egy kisbaba már a születése pillanatában hátrányos helyzetű, mert hiányoznak a családban az alapvető felszerelések a gondozásához, a segélyszervezet támogatók segítségét várja. A cél az, hogy minden baba egyenlő esélyekkel indulhasson az életben, ezért babasarkokat készülnek felszerelni, amelyek a hátrányos régiókban segítik a felzárkóztatást. Kisbabák kinőtt, de jó állapotú ruháit, megunt játékait, egyéb használati eszközeit gyűjtik több helyszínen, közöttük a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjában. Szívesen fogadnak pénzadományokat, de van lehetőség online babacsomag megvásárlására is. A Czeizel Intézet partnerként csatlakozott a kezdeményezéshez. 

A magyar kormány Felzárkózó Települések nevű programjának keretén belül komplex település-felzárkóztatási projektek valósulnak meg az ország leghátrányosabb helyzetű régióiban: ennek egyik eleme a kora gyermekkori hátránykompenzáció. Minden jelenlét ponton (ez egy olyan épület a falvakban, ahol segítő tevékenységet folytatnak) kialakítanak egy helyiséget, ahol a kisgyermekekkel foglalkoznak. A baptisták most tíz babasarok felszerelését tűztük ki célul, ehhez nyújt segítséget jószolgálati nagykövetként Dukai Regina is.  

 

Pénzadományokat BABA megjegyzéssel az alábbi számlaszámra lehet elküldeni:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

10918001-55555555-55555555.

A pákozdi logisztikai központban is le lehet adni az adományokat
Fotó: Tihanyi Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!