Szívbe markoló üzenet

2023.02.07. 08:00

Őszintén vallott démonjairól Szick Petra Dóra

Hét év után ismét előkerültek azok a kiegészítők – szalag, korona – amiben anno, az alcsúti felmenőkkel bíró Szick Petra Dóra szépségkirálynő lett. Az "outfittek" mit sem kopott az évek alatt, ahogy a modell alakja sem, ugyanis egy fotózás alkalmával "megjáratta" őket. A fotózáson az érzelmes pillanatok és az örömkönnyek sem maradhattak el.

Kecskés Zoltán

A fotó még 2016-ben készült, amikor Szick Petra Dóra fejére került a korona.

Forrás: Interjúalany

Milyen érzés volt hét évet visszamenni az időben, emlékszel még mi történt akkor pontosan?

– A Huniverzum és a Kids Modell Hungary modellcég által jutottam ki a ciprusi versenyre, amiért örökké hálás leszek nekik. A Miss&Mr Grand Sea Universe 2016-os modell versenyén, ahol több fajta próbán, fürdőruhában, nemzetközi kosztümös viseletben és egyéb öltözékekben kellett pózolnunk. Csodaszép lányok voltak az ellenfeleim, akikkel ráadásul össze is barátkoztam az esemény alatt. Amikor az ember ott áll a színpad kellős közepén és meghallja azt az egy mondatot, hogy a nyertes Magyarország, akkor az leírhatatlan, nem is lehet elmondani. Ezt az érzés szerettem volna visszahozni pár nappal ezelőtt.

Hét év után ismét előkerültek a kiegészítők.
Forrás: Interjúalany

És sikerült visszahoznod azt a feelinget? Milyen érzések kerítettek hatalmukba a fotózáson?

– Igazából azóta nem volt rajtam a szalagom és a koronám sem, amióta nyertem. Szinte el is felejtettem már, hogy megtörtént, hiszen a megmérettetés is – mint annyi sok más – hirtelen jött az életembe, a győzelemre meg abszolút nem számítottam. Szürreális az egész a mai napig. Egy jó hangulatú fotózáson vagyok túl. A fotózás mögött meghúzódó valódi azonban már kevésbé derűs...

„Mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó, de ez badarság

Mire gondolsz? Van köze ahhoz a szívhez szóló üzenethez, amit a közösségi oldalon posztoltál az önbizalomhiányos nőtársaidnak? Ezek szerint te is azzal küzdesz?

– Igen! Hiába nyertem számos szépségversenyt és modellkedem már 12 éve, valahogy mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó senkinek, vagy elég szép, kivéve amikor nyertem. A győzelem íze feledtette egy ideig ezt az érzés, de manapság ismét sokat küzdök vele. Kineziológushoz járok, hogy felülkerekedjek ezen a problémán. És ezzel a poszttal azoknak a nőknek szerettem volna üzenni, akik hasonló problémákkal küzdenek. Elszerettem volna nekik mondani, hogy nem kell ahhoz szépségkirálynőnek lenni, hogy őket is valaki szeresse. Megtanultam és rájöttem, hogy a közösségi média akarva-akaratlanul torzít és rossz példát állít elénk, hiszen elkezdtünk egy olyan világba élni, ahol a “természetes” az Kim Kardashian kinézettől kezdődik, legyen szó anyagiakról, életvitelről vagy kinézetről és a lányok azt látják, hogy ez a normális, ez kell a srácoknak. A férfiak pedig annak ellenére, hogy a természetes szépségre esküsznek, mégis ezeket a nőket vadásszák. Ezért azt szeretném üzenni: Ne felejtsétek el, hogy amit a közösségi oldalakon láttok az csak a látszat, és közel sem a valóság és mindenki elég jó és elég szép a maga módján.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában