Gyász

2021.02.09. 16:28

Székesfehérváron kísérik utolsó útjára Börcsök Enikőt

A Jászai Mari-díjas színésznő 53 éves korában hunyt el.

Gyász

Forrás: Bors / Dombóvári Tamás

A ripost.hu információi szerint a színésznőt szívének legkedvesebb városában, Székesfehérváron kísérik utolsó útjára.

„Székesfehérváron lesz a zártkörű temetés, a járványügyi szabályoknak megfelelően. Annyit mondhatok, hogy a sajtó nem lehet jelen a búcsúztatáson. Természetesen több társulati tag jelen lesz, de arról, hogy ki mond búcsúbeszédet, a család döntött. Ők egyeztettek, szerveztek le mindent. Erről bővebb tájékoztatást nem tudunk adni”

– tudta meg a portál a Vígszínház művészeti titkárságától.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, Börcsök Enikő 1984 és 1991 között számos székesfehérvári színházi előadásban szerepelt. Pályáfutását a Videoton, később Szabad Színház társulatánál kezdte, még telekis gimnazistaként.

Számos szerepben láthatták őt a fehérváriak a Szabad Színház , illetve a Vörösmarty Színház produkcióiban. Legelső szerepe az Antigone volt, később emlékezetes alakításokat nyújtott a Nehéz Barbarában, a Porondban, a Legyen tengerben, illetve a pelikán teremben bemutatott Álomjátékban, amelyet Adorján Viktor rendezett.

Rendszeresen visszajárt Székesfehérvárra, ahol családja, barátai egykori társulata él, dolgozik.

Kapcsolódó cikkek:

[embed]https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/elhunyt-a-palyafutasat-szekesfehervaron-kezdo-borcsok-eniko-szinmuvesz-4628545/?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/borcsok-eniko-szekesfehervaron-4642576/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/os-szabad-szinhaz-tarsulati-tag-es-teleki-diak-volt-borcsok-eniko-4640437/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!