májusban megműtik

2018.02.19. 12:02

Fia mentette meg Boros Lajos életét

Az elmúlt hónapban fenekestül fordult fel Boros Lajos élete. A legendás rádiós két hete került kórházba, ahol komoly beavatkozáson esett át. Pacemaker beültetésére volt szüksége, ráadásul szívbillentyűit is műteni kell, hogy teljesen felépüljön.

Boros Lajos ma már kicsit optimistábban áll állapotához, humora pedig egy pillanatra sem lankadt. A rádiós életére azonban óriási hatással volt az elmúlt néhány hét.

„Be kell valljam, lepergett előttem az életem, amikor közölték velem, hogy életmentő műtétre van szükségem. Ma már azonban, hogy túl vagyok az egyik akadályon és közel egy hete ezzel az elektromos ketyegővel élek, egész közeli barátságba kerültünk”

„Lelkileg nem egyszerű feldolgozni, hogy az ember szíve már nem úgy ver, mint korábban és komoly segítség kell ahhoz, hogy működjön. A családom közelsége azonban mindennél többet ér, és a pacemaker is remekül érzi, hogy mikor kell működésbe lendülnie. Amikor ugyanis felállok, egy picit megszédülök, de érzem, hogy a szerkezet abban a pillanatban a segítségemre van, és amíg a szívem össze nem szedi magát, ő adja a ritmust”

- árulta el a lapnak Boros, aki már a végrendeletét is elkezdte írni.

„Attól féltem, hogy nem élem túl. Amikor végiggondoltam, mit örökölhetnek a fiaim, arra jutottam, hogy a szívbillentyű-elégtelenséget biztosan”

– mondta fanyar humorral.

A rádiós arról is beszélt, hogy betegsége miatt már nem vezet.

„Amikor először rosszul lettem éppen autóban ültem és vezettem. Megszédültem. Ekkor elhatároztam, nem ülök többet a volán mögé. Eladom imádott Mercimet és tömegközlekedek. Eddig is sokszor jártam BKV-val. Életmódot váltok”

- magyarázta Boros, akinek öt kilót kell híznia májusig, hogy szívbillentyűit megműtsék.

„Sajnos nem mindegy, hogy mit eszek, diétáznom kell a cukrom miatt, de közben fel kell szednem öt kilót.”

Dávid, a fia pedig valóban megmentette az életét, ő vitte el orvoshoz az apját, miután látta, hogy valami nagyon nincs rendben nála.

„Egyik nap apu arra ébredt, hogy 40 a pulzusa. Egészséges embernek maximum csak álmában megy le ennyire. Bevittem a kórházba, ahol közölték, hogy műtétre van szüksége. Megijedtünk, de tudtuk, hogy van megoldás, ezért inkább előre néztünk. Ma már szerencsére minden rendben van, és igyekszünk támogatni őt mindenben, hogy tovább dolgozhasson eszement ötletein.”

- tette hozzá Dávid.

Címkék#rádió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában