Ország-világ

2021.06.09. 19:35

Szűk körben búcsúztatták el Puhl Sándort

A Szent István Bazilikában szűk családi és baráti körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól, a világ egykori legjobb labdarúgó-játékvezetőjétől, a magyar szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának alelnökétől.

Budapest 20191125 Labdarúgás 2019 Puskás Aréna VIP páholy legendák a falon képek fali képek Nemzeti Sport Fotó Szabó Miklós Puhl Sándor

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint a szertartáson – amelyet Kiss Rigó László szeged-csanádi megyés püspök tartott – a szövetség vezetése, így Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is részt vett. Az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök mondott búcsúbeszédet.

Puhl – aki május 20-án, 65 évesen hunyt el – polgári foglalkozását bútorüzleti dolgozóként kezdte, 1993-tól az egri Domus Áruház igazgatója volt, 1970-ben kezdett bíráskodni, majd 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben.

Világhírre a kilencvenes években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének 1994 és 1997 között,

illetve adta át neki az ezért járó aranysípot. Ő vezette az emlékezetes brazil-olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund-Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Puhl Sándor – aki Eger és Emőd város díszpolgára volt – 2002 és 2007 között tagja volt a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának, 2010 óta pedig az MLSZ játékvezető bizottságának az alelnökeként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában