bronzmeccs

2021.04.12. 19:32

Hétméteresekkel a Balatonfüred nyerte a bronzérmet a kézilabda Magyar Kupában

A Balatonfüredi KSE 25-25-ös rendes játékidőt követően hétméteresekkel 28-27-re legyőzte a Veszprémi KKFT csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a szigetszentmiklósi négyes döntő hétfői játéknapján.

Szigetszentmiklós, 2021. április 12. A Balatonfüredi KSE játékosai ünnepelnek, miután 25-25-ös rendes játékidõt követõen hétméteresekkel 28-27-re legyõzték a Veszprémi KKFT csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkõzésén a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban 2021. április 12-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Mindkét válogatott kapus, Bősz Dániel és Borbély Ádám remekül kezdett, ezért a megszokottnál kevesebb gól született az első félidőben. Végig a veszprémiek vezettek, a 22. percben már 9-6-ra, innen azonban a Balatonfüred fordítani tudott (11-10) – a rendes játékidőben ekkor vezetett először és utoljára -, a szünetben viszont megint a VKKFT-nél volt az előny.

Jó védekezésének és gyors ellenakcióinak köszönhetően a Veszprém a második felvonás elején ismét ellépett három góllal, majd a BKSE újra egyenlített. Nagy volt az iram, de mindkét oldalon hibák tarkították a játékot, ezért alakult ilyen hullámzóan az állás. A veszprémiek őrizték előnyüket, két perccel a rendes játékidő vége előtt még két góllal jobban álltak, ám ellenfelük sokadszor is egyenlíteni tudott.

Az utolsó, mindössze tíz másodperces támadást a bajnokságban újonc VKKFT vezette, de nem tudott betalálni, ezért hétméteresek döntöttek a bronzéremről.

Veszprémi részről Éles Benedek, Hári Levente és Fazekas Gergő is hibázott, Seregi Mátyás és Tóth Péter belőtte. Füredi oldalon Topic Petar rontott, Szöllősi Balázs, Kemény László és Dejan Malinovic viszont pontosan célzott, így csapatuk 3-2-re megnyerte a párbajt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Szöllősi Balázs volt, aki 18 lövésből 12 gólt szerzett, a túloldalon Éles hat, Fazekas öt találatig jutott. A meccset mindkét kapus, Bősz és Borbély is 11 védéssel zárta.

A Balatonfüred hatodszor jutott a négyes döntőbe, és ötödször nyert bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!