női kézilabda

2018.05.23. 19:40

Elképesztő végjátékban a Győré a bajnoki cím

A Győri Audi ETO KC megvédte címét a női kézilabda NB I-ben, miután a Ferencváros csapatával azonos pontszámmal, de eggyel jobb gólkülönbséggel (plusz 292-291) zárta a szerdán véget ért idényt.

Budapest, 2018. május 23. A ferencvárosi Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára (b-j) a nõi kézilabda NB I záró fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - GVM Europe-Vác mérkõzésen az Elek Gyula Arénában 2018. május 23-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czagány Balázs

A Ferencváros október 31-én 27-25-re, a Győr május 2-án 26-24-re győzött házigazdaként a két együttes rangadóján, és mivel egyaránt 50 ponttal zártak a tabellán, a bajnoki címet az összesített gólkülönbségük döntötte el.

Az utolsó forduló előtt az FTC-Rail Cargo Hungaria hat találattal jobban állt, és hazai pályán 42-24-re győzte le a Vác csapatát, a győriek viszont 39-14-re múlták felül a Békéscsabát, és történetük 14. bajnoki címét ünnepelhették.

Ez volt Ambros Martín utolsó mérkőzése az ETO vezetőedzőjeként, miután hat sikeres szezont követően távozik, és nyártól az orosz Rosztov-Don trénere lesz. A spanyol szakvezető „mesterhármassal” búcsúzott, mivel idén a Bajnokok Ligáját és a Magyar Kupát is megnyerte csapatával.

Borítókép: A ferencvárosi Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára (b-j) a női kézilabda NB I záró fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – GVM Europe-Vác mérkőzésen az Elek Gyula Arénában 2018. május 23-án.

MTI Fotó / Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában