felfokozott indulatok

2018.04.24. 20:56

A szurkolók elnézést kértek Futács Márkótól

A horvát Hajduk Split labdarúgóklub szurkolói csoportja elnézést kért Futács Márkótól, akit hétfőn a belvárosban bántalmaztak.

The Torcida Gornik fans with fireworks during the football match celebrating the 70th anniversary of Gornik Zabrze between Gornik Zabrze and Hajduk Split at Arena Zabrze in Zabrze, Poland on March 24, 2018 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Andrew Surma

„Sajnálatunkat fejezzük ki a történtekért. Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a fajta viselkedést.

Csak azért, mert valaki gyengén teljesít a pályán, nem lehet így ítélkezni”

- áll a Torcida közleményében, amit a hírhedt drukkercsoport szóvivője, Damir Grujic írt alá.

A horvát élvonal második helyén álló Hajduk Split vasárnap hazai pályán 2-1-re elveszítette a listavezető Dinamo Zagreb elleni rangadót. Az előző idény gólkirálya, Futács kezdő volt, majd a 60. percben lecserélték. A csapat másik magyarja, Gyurcsó Ádám végigjátszotta a találkozót.

A Jutarnji List című napilap részletes beszámolója szerint Futács hétfőn négy csapattársával együtt a város központjában sétált, amikor a Torcida ökölvívócsarnoka előtt az ultrák zaklatni kezdték a ghánai Ahmed Szaidot, számon kérték rajta gyenge teljesítményét. A többiek megvédték afrikai társukat, ekkor az egyik drukker fejbe rúgta a magyar csatárt, akinek véraláfutás keletkezett a szeme alatt. Vele kapcsolatban azt kifogásolták, hogy kiállt a klub vasárnap lemondott elnöke mellett.

A Hajduk Split is közleményt adott ki, amelyben elítéli a támadást. „A klub mindent megtesz azért, hogy megvédje játékosait. Az erőszak semmilyen formáját nem toleráljuk” – olvasható az állásfoglalásban.

A horvát rendőrséghez nem érkezett feljelentés az ügyben, ennek ellenére hivatalból vizsgálatot indítottak.

A spliti csapat hátránya nyolc pont a tabellán a Dinamo mögött. A két nagy rivális egy hónap múlva a Horvát Kupa döntőjében is megmérkőzik egymással.

Borítókép: a hajduki torcida drukkerek meccs közben

AFP / NurPhoto / Andrew Surma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!