Megszűnik a klub

2024.07.10. 08:59

A Szombathelyi Haladás bezárja kapuit

A kedd délután megtartott tulajdonosi taggyűlést követően hivatalos képviselő nélkül maradt a Szombathelyi Haladás labdarúgóklubját működtető vállalat.

MW

Haladás szurkolók

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az egyesület honlapján olvasható közlemény szerint a keddi nap volt Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató utolsó „hivatali napja”, a taggyűlés pedig nem választott helyette új ügyvezetőt, így a cégnek jelenleg nincs hivatalos képviselője.

Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott

- olvasható a haladas.hu-n.

A közleményben azt írták, a taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft.-nek nincs már igazolt labdarúgója, s eldőlt az is, hogy a vállalat visszavonja az NB III-as nevezést. Ezt - mint a közleményben olvasható - „ideális esetben” a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatná meg.

A Haladás az NB II előző idényében 14. lett és épp bennmaradt, de a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebviteli licencadó bizottsága nem adta meg a klubnak a másodosztályú licencet.

2024. Július 9. a gyász napja a Szombathelyi Haladás életében! A Hali szív megállt... Mi szurkolók nem adjuk fel! Hali nélkül nincs élet! Visszajövünk!

írták a keddi események után szomorúan a Hali-drukkerek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában