Labdarúgás

2023.05.23. 13:48

Kihirdette keretét a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre Marco Rossi

Szalai Gábor, a Kecskemét védője személyében egy újoncot is meghívott a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írja az MTI.

MW

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az olasz szakember kedden a telki edzőközpontban ismertette a névsort, amelyben újra ott van Styles Callum, az angol Championshipben szereplő Millwall futballistája.

A kecskeméti védőről szólva Marco Rossi elmondta,

kisebb hullámvölgyekkel ugyan, de nagyszerű szezont futott, remek fizikai adottságai vannak, ráadásul ballábas, amire szükség van a keretben.

A két Eb-selejtezőről szólva a tréner kiemelte, a montenegrói összecsapás lesz a nehezebb:

Főként mivel ott idegenben játszunk egy olyan pályán, ami nem igazán szabályszerű véleményem szerint. Ez nem alibi, de ismerni kell a nehézségeket, melyekkel szembe találhatjuk magunkat. A montenegróiak taktikailag és játékosminőségben is erősek, a rangsorban ugyan mögöttünk vannak, de nagyon kemény összecsapásra számítok. Ha onnan el akarjuk hozni a három pontot, akkor szinte tökéletes meccsre van szükség

– fogalmazott Rossi, aki szerint azok a futballisták, akik esetleg a klubjukban egy nehezebb időszakon vannak túl, a válogatott összetartáson maguk mögött tudják hagyni a negatív élményeket.

Újságírói kérdésre Marco Rossi kitért a Ferencváros új közönségkedvencére, Lisztes Krisztiánra, akit már 15 éves kora óta figyelnek, ugyanakkor szerinte egyelőre még nem mutatott folyamatosan olyan teljesítményt, ami elegendő lenne a felnőtt válogatott behívóhoz. Hozzátette, véleménye szerint a 18 esztendős csatárnak a következő lépés bekerülni az U21-es nemzeti csapatba, amelynek akár az erőssége is lehet.

Szoboszlai Dominik esetleges klubváltásával kapcsolatban elmondta, szívesen látná a Leipzig futballistáját az olasz bajnokságban, ugyanis a Serie A taktikai szempontból nagyban segítené a fejlődését. Megjegyezte, amennyiben esetleg az angliai pletykák bizonyulnak igaznak, az is hatalmas előrelépést jelentene a válogatott kapitányának karrierjében, hiszen a világ legjobb edzői és játékosai szerepelnek a Premier League-ben.

Marco Rossi kitért korábbi klubja, a Budapest Honvéd szereplésére is, véleménye szerint a kispesti együttesnek nincs sok esélye arra, hogy az OTP Bank Liga hétvégi zárófordulójában kiharcolja a bennmaradást, hiszen a MOL Fehérvár FC „nem fog öngyilkosságot elkövetni” a sereghajtó, már kiesett Vasas otthonában, miközben a Honvédnak nyernie kellene a Puskás Akadémia vendégeként.

A G csoportban szereplő magyar válogatott márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, június 17-én Montenegró otthonában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (ZTE FC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

védők:
Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbehace), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

középpályások:
Baráth Péter (Ferencváros), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikosz), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Styles Callum (Milwall)

támadók:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paksi FC)

„Óriási utat tettem meg a kerettagságig”

Szalai Gábor – megfogalmazása szerint – óriási utat járt be odáig, hogy Marco Rossi behívta a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

„Két éve a csapattal az NB III-ban küzdöttünk, akkor nyilván nem gondoltam volna, hogy két év múlva válogatott kerettag lehetek” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a Kecskemét védője, aki úgy véli: klubja jó szereplése és a sok elvégzett munka kellett ehhez. Kitért arra:

bízott benne, hogy ez egyszer sikerül, hiszen gyermekként ez volt az álma, és abban is bízik, hogy pályára is tud majd lépni. A szövetségi kapitánnyal még nem egyeztetett, ám már várja, hogy sor kerüljön erre.

 „Biztos vagyok benne, hogy segít, még több munkával ez még többet fog érni, önbizalom is jön mellé, és akkor ki tudja, hogy még hova vezet” - fogalmazott arra a kérdésre, hogy mennyit segíthet a kerettagság a karrierjében.

A tabellán második Kecskemét szereplése kapcsán úgy fogalmazott: a feljutást követően úgy vélte, hogy a bennmaradás lehet a reális cél, ám ahogy sorra jöttek a jó eredmények, csapattársaival érezték, hogy ebben lehet több is. „Szeretnénk ezüsttel zárni a szezont” – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!