Párizs 2024

2023.03.22. 09:51

Fugli Károly személyében először lesz magyar bírája a díjugrató versenyeknek

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) jóváhagyta a 2024-es párizsi olimpia bírói névsorát, amelyen szerepel Fugli Károly is, így először minősíti magyar bíró a díjugrató párosokat.

Fugli Károly, a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) Fogathajtó Szakbizottságának elnöke beszédet mond a fiatal fogatlovak világbajnokságának megnyitóján a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont fedeles lovardájában 2022. augusztus 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A szakember 15 éve – egyedüli magyarként – ott van a sportág legnagyobb eseményein, mint a legmagasabb szintű nemzetközi díjugrató versenybíró.

Rengeteg olyan apró, de fontos szabály van, amit sokan nem ismernek. A felszerelések vagy éppen a pálya technikai feltételeinek ellenőrzése. Adott esetben súlyos, nehéz döntéseket kell hozni. Egy olimpián bíráskodni ugyanúgy a szakmának a csúcsa, mint a sportolónak részt venni az ötkarikás játékokon

 – mondta az MTI-nek Fugli Károly.

A nemzetközi sportdiplomata a viadalokon figyelemmel kíséri a magyar versenyzőket is. A 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatosan elmondta: nagyon örülne, ha lenne kiért szurkolni.

A magyar válogatott tagjai idén júliusban, Prágában az olimpiai kvótaszerző csapatversenyen juthatnak indulási joghoz.
A jövő évi ötkarikás játékokon a díjugratás küzdelmeit augusztus 2-án és 3-án, valamint 5-én és 6-án rendezik a francia fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!