Műkorcsolya

2023.01.21. 12:07

Továbbra is magyar színekben akar korcsolyázni Julija Scsetyinyina

A párosban háromszoros magyar bajnok új társra vár, miután közös karrierjük véget ért Magyar Márkkal.

MTI

Scsetyinyina Julija és Magyar Márk a kűrjét mutatja be a párosok versenyében a grazi műkorcsolya Európa-bajnokságon 2020. január 24-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Matthias Schrader

Változatlanul magyar színekben képzeli el pályafutását a műkorcsolyázó Julija Scsetyinyina (Chtchetinina Ioulia).

A 27 esztendős sportoló személyi edzője, Dmitrij Szavin a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva szombaton arról beszélt, hogy a párosban háromszoros magyar bajnok új társra vár, miután közös karrierjük véget ért Magyar Márkkal.

Julija jelenleg partnert keres, de a következő szezontól azt tervezi, hogy visszatér a jégre és Magyarország színeiben versenyez tovább

– mondta Szavin.

Vannak lehetőségek, hogy kivel folytatja, de még túl korai lenne megnevezni az illetőt.

Scsetyinyina és Magyar 2022-ben hatodik lett az Európa-bajnokságon, a 2021 tavaszán rendezett világbajnokságon elért 14. helyével pedig olimpiai kvótát szerzett. Ezzel 66 év elteltével jutott ki újra magyar páros téli olimpiára, ám a tavaly februári pekingi ötkarikás játékokon a kettős mégsem léphetett jégre, mivel Magyar Márknál koronavírust diagnosztizáltak.

Scsetyinyina 2019-ig a svájci válogatottban szerepelt, először egyéni, majd páros korcsolyázóként. Noah Schererrel, majd Mihail Akulovval az oldalán kétszeres országos bajnok lett – írta az orosz hírügynökség.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában