Női kézilabda Eb

2022.11.08. 23:15

Vereség a norvégoktól, pont nélküli továbbjutás

A középdöntőben Dánia, Svédország és Szlovénia lesz a magyarok ellenfele.

A norvég Maren Nyland Aardahl (k) és Vilde Mortensen Ingstad (j), valamint Albek Anna a női kézilabda Európa-bajnokság Norvégia - Magyarország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe. 

A magyaroknál Klujber Katrin hat, Kuczora Csenge négy gólt lőtt, Szikora Melinda hét védéssel zárt. A túloldalon Vilde Ingstad nyolc, Henny Reistad öt alkalommal talált be, a győri Silje Solberg pedig 49 százalékos hatékonysággal védett, mivel 43 kísérletből 21-et hárított. 

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, ennek ellenére biztosították továbbjutásukat, pontot azonban Svájc kiesése miatt nem visznek magukkal. A középdöntőben Dánia, Svédország és Szlovénia lesz az ellenfelük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!