Atlétikai-vb 2023

2022.10.23. 18:44

Novemberben indul a jegyértékesítés a 2023-as budapesti atlétikai-világbajnokságra

Óriási az érdeklődés a háromszáz nap múlva rajtoló atlétikai világbajnokság iránt, sokan karácsonyi ajándéknak szánják a belépőjegyet. A szervezők jó hírt közöltek: várhatóan már november végén megkezdődik a jegyek érékesítése.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke gyerekekkel fut 2022. június 18-án az épülő Nemzeti Atlétikai Központban, a háromszáz nap múlva kezdődő világbajnokság helyszínén

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A szervezők vasárnapi közleménye kiemeli: a 2023. augusztus 19-én kezdődő eseményen 215 ország több mint 2000 versenyzője küzd majd a dicsőségért, köztük olyan magyar sztárok is, mint Kozák Luca és Halász Bence.

"Óriási az érdeklődés, sokan keresnek meg minket azzal, hogy az atlétikai világbajnokság belépőjegyét szeretnék ajándékba adni karácsonyra a szeretteiknek. Örülünk, hogy ennyien várják már és azon dolgozunk, hogy mindenki eljusson a vb-re, aki látni szeretné ezt a csodát, amit az atlétika jelent" 

– fogalmazott Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Németh hozzátette: ez lesz az első atlétikai vb, amelyre 

a szervezőbizottság kedvezményes jegyet biztosít azoknak, akik sportolnak, vagy sportolni kezdenek. A jegyárusítás várhatóan november végén startol, annak részleteiről is ekkor adnak majd tájékoztatást a szervezők.

Schmidt Ádám, a 2023-as atlétikai vb lebonyolításáért felelős kormánybiztos kiemelte: a szervezőbizottság folyamatosan és nagy erőkkel dolgozik azon, hogy Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét méltó módon rendezhessék meg.

 "Szoros az együttműködés a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel, a helyszínen zajlik az építkezés, közös célunk, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően, gördülékenyen haladjanak tovább" 

– mondta a sportért felelős államtitkár.

A rajt apropóján az idén vb-ötödik és Eb-ezüstérmes kalapácsvető, Halász Bence az M1 aktuális csatornának elmondta: leginkább már a budapesti vb motoszkál a fejében, hiszen nagyon gyorsan eltelik majd a kezdésig hátralévő 300 nap. Kiemelte: nagyon várja már a vb-t, de addig még rengeteg munkát kell elvégeznie.

"Ebből a háromszáz napból kell minél többet kihozni, és akkor a vb-n már nem történhet semmi rossz"

 – mondta a 25 éves atléta. A sportoló hangsúlyozta: mindössze egy hete maradt hátra a pihenőjéből, amit az utóbbi évek legjobbjának tart, hiszen a korábbiak során előfordult, hogy kevés nap állt a rendelkezésére vagy éppen sérüléséből épült fel közben.

"Ezzel ellentétben most tényleg végig pihenéssel telt, és tele erővel várom az alapozást. Ami pozitív dolog pedig megmaradt bennem idénről, és szeretném továbbvinni a jövőre vonatkozóan, az a versenyzés, ami az egész szezonomat jellemezte. Ahogy versenyről versenyre jó teljesítményt nyújtottam, és folyamatosan javítottam az eredményeimet. Ezt a mentalitást, ezt a technikát szeretném megőrizni" 

– hangsúlyozta.

 A szezonra vonatkozó terveit illetően kiemelte: reális célnak tartja a vb-n az éremszerzést, hiszen az előző vb óta eltelik egy év, s ez a hozzá hasonló, fiatalabb korosztályhoz tartozó versenyzőknek kedvez, nem pedig az idősebb riválisoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!