Női kosárlabda Euroliga

2022.10.12. 21:40

Főtáblára jutott a selejtezőből a házigazda DVTK

A bajnoki bronzérmes miskolci együttes a találkozó elejét leszámítva végig vezetett és magabiztosan győzött.

Női kosárlabda Euroliga selejtező - DVTK-Hun-Therm-Botas

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A házigazda DVTK az izraeli Ramla után szerdán a török Botast is legyőzte a női kosárlabda Euroliga miskolci selejtezőtornáján, ezzel története során először feljutott a főtáblára. 

Völgyi Péter vezetőedző együttese kedden 80-54-re verte az izraelieket, és másnap annak a tudatában lépett pályára a DVTK Arénában, hogy siker esetén bekerül az elitmezőnybe, vereségnél pedig várhatóan a második vonalnak számító Európa Kupában fog szerepelni a 2022/23-as idényben. 

A bajnoki bronzérmes miskolci együttes - amely jelenleg 4/0-s győzelmi mérleggel áll az NB I-ben - 

a találkozó elejét leszámítva végig vezetett és magabiztosan győzött. 

A Botas és a Ramla csütörtökön 18.30 órától egymás ellen zárja a selejtezőt. 

A Diósgyőrnek harmadik próbálkozásra sikerült bekerülni az Euroliga elitmezőnyébe, 2019-ben az olasz Venezia, 2020-ban pedig a török Izmit megakadályozta ebben.

 A 16 klubot felvonultató EL-főtáblán - ahonnan hiányoznak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok - alanyi jogon ott lesz a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd is, a csoportkör október 26-án rajtol. 

Eddig egyszer, a 2009/10-es idényben fordult elő, hogy három magyar csapat szerepelt az EL-főtáblán, akkor az MKB Euroleasing Sopron, a MiZo Pécs 2010 és a Szeviép-Szeged szerepelt a legjobbak között. 

Eredmény: 

selejtező, 2. forduló: 

DVTK-Botas (török) 75-54 (18-14, 25-9, 13-15, 19-16) 

A magyar csapat legjobb dobói: Green 17, Garbin 14, Jovanovic 13
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!