Tenisz

2022.09.21. 16:10

Budapesti női challenger-torna - Bondár Anna a negyeddöntőben

A második helyen kiemelt játékos küzdelmes mérkőzésen nyert a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-torna nyolcaddöntőjében.

Bondár Anna

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Kieran Galvin

A világranglistán 52. helyen álló Bondár a legmagasabban jegyzett játékosként - az elsőként rangsorolt román Irina Begu ugyanis kimerültségre hivatkozva visszalépett - és a nyolcaddöntő favoritjaként lépett pályára Simona Waltert ellen. A WTA-rangsorban 119. ellenfél a múlt héten is összecsapott egy magyarral, amikor a bukaresti nyolcaddöntőben kikapott a későbbi finalista Jani Rékától.

A svájci teniszező - aki még nem szerepelt Grand Slam-főtáblán - a budapesti nyitókörben nem izzadt meg, mivel a spanyol Cristina Bucsa 0:4-nél feladta ellene a meccsét. Bondár kedden hullámzó mérkőzésen verte az olasz Elisabetta Cocciarettót.

Első találkozójukon szerdán az ellenfél 3:1-re meglépett, de a Hajdúszoboszló SE sportolója némileg feljavulva utolérte őt, csakhogy 5:5-nél megint elvesztette az adogatását, és Waltert 6:5-nél kiszerválta a szettet.

A folytatásban a 25 éves magyar vezetett 2:0-ra, ám ezúttal a 21 esztendős svájci érte utol őt 3:3-nál, aztán Bondár a legjobbkor, 5:4-nél brékelt újra, s ezzel kiegyenlített.

A harmadik felvonásra már mintegy 250 néző gyűlt össze az Asbóth József Stadionban, s a felek ezúttal két-két brékkel jutottak el a hajráig, ahol az ekkorra már kevesebbet rontó Bondár ismét a legjobbkor vette el riválisa szerváját, és 2 óra 58 perc alatt nyert.

Az ellenfelemmel és magammal is hadakoztam meccs közben, örülök, hogy én jöttem ki győztesen ebből a hosszú mérkőzésből. Most próbálok gyorsan regenerálódni, mert ma már párosom is lesz, aztán holnap már a negyeddöntő

 – nyilatkozta a legjobb magyar teniszező, akire a csütörtöki negyeddöntőben a szlovén Tamara Zidansek (100.) vár.

A nap folyamán még Szabanin Natália egyesben, Bondár és a belga Kimberley Zimmemann pedig a párosok első kiemeltjeként szerepel a Római parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!