Tenisz

2022.07.11. 20:23

Babos Tímea kikapott, az első körben búcsúzott Budapesten

A magyar játékos 6:4, 6:3-ra kapott ki az ukrán Katyerina Baindltól.

Babos Tímea az első fordulóban kiesett a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

Az egyéni főtáblás küzdelmek első magyarja tavaly szomorú körülmények között búcsúzott a Római Teniszakadémiától, ugyanis csípőproblémák miatt feladta nyitókörös mérkőzését a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics ellen, majd nem sokkal később a tokiói olimpiától és a US Opentől is visszalépett.

A párosban háromszoros világ- és négyszeres Grand Slam-bajnok hazai kedvenc jelenleg csak 299. az egyéni világranglistán, és szabadkártyával indult el a magyarországi viadalon, ahol a 32 között az ukrán Katyerina Baindl várt rá. A 138. helyen álló ellenféllel akadt elszámolnivaló magyar szempontból, ugyanis ő akadályozta meg a selejtezőben vasárnap Stolmár Rebekát abban, hogy a főtáblára jusson.

Két korábbi találkozójuk alapján 1/1-re állt a mérlegük, a harmadik csatában az ukrán 4:2-re elhúzott, ám a soproni teniszező visszabrékelt (4:4), sőt semmi-negyvennél három bréklabdája volt. Baindl azonban a mintegy 300 néző bánatára megfordította a gémet, majd rögtön elvette az elbizonytalanodó magyar adogatását, és 48 perc elteltével szettelőnyben volt.

Az odesszai játékos a folytatásban is kevesebbet rontott, miközben a 25. helyen is megfordult Babost szemmel láthatóan zavarta az időnként viharos szél. Baindlnak három labdája volt a 4:0-hoz, de a magyar erőre kapott, és visszabrékelt, 3:3-nál újra nyílt lett a mérkőzés, ám az időnként feldúltan játszó Babos ezután már nem nyert gémet. Az összecsapás 1 óra 39 percig tartott.

Sokat vitatkoztam magammal, tény, hogy nem szeretem a szelet, és az én ütőfogásommal nehezebb szélben játszani

– nyilatkozta az MTI-nek Babos.

Az ellenfelemnek sok szerencsés ütése volt a fontos pontoknál, és remekül ejtett, azokra el se tudtam indulni. A fonákom nagyszerűen működött, pedig az elmúlt fél évben inkább a tenyeres volt jó. Vártam már, hogy itthon játsszak, és sajnálom, hogy így esett, de örülök, hogy van még a páros is

– tette hozzá.    

A folytatásban az Asbóth Józsefről elnevezett centerpályán Stollár Fanny az ötödik kiemelt Szasznoviccsal találkozik.

Eredmények:

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Katyerina Baindl (ukrán)–Babos Tímea 6:4, 6:3
Rahimova (orosz)–Ruse (román, 7.) 6:4, 6:7 (3-7), 6:3
Curenko (ukrán)–Alves (brazil) 6:4, 6:1
Pera (amerikai)–Bassols Ribera (spanyol) 6:2, 7:5

később:
Stollár Fanny–Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz, 5.)

korábban:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Bondár Anna, Udvardy Panna–Julia Lohoff, Laura Ioana Paar (német, román) 5:7, 6:0, 10-3 – döntő rövidítés

Borítókép: Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindl ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!