Tenisz

2022.06.27. 16:23

Bondár Anna kiesett az első fordulóban Wimbledonban

A női világranglistán elfoglalt 64. helyével a legjobb magyarnak számító játékos Anhelina Kalinyinával csapott össze.

Bondár Anna elveszítette első fordulós mérkőzését hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon, így kiesett.

A női világranglistán elfoglalt 64. helyével a legjobb magyarnak számító játékos Anhelina Kalinyinával (34.) csapott össze. Első találkozójukon a szeghalmi születésű játékos elvette a 29. helyen kiemelt ellenfél szerváját (2:0), de az ukrán visszabrékelt. Az első wimbledoni főtábláján szereplő magyar egy csodás ejtéssel semmire brékelte ismét Kalinyinát, ám ezt követően újra elbukta az adogatását. A szintén 25 éves ellenfél 2:3-nál a mérkőzés során először hozta a szerváját, és kiegyenlített.

Az összecsapás 4:4-re állt, amikor elkezdett szemerkélni az eső, és másfél órás szünet következett. Az újrakezdés Bondárnak sikerült jobban, aki 5:4-nél fogadóként nyert gémet Kalinyina kettős hibájának köszönhetően, így 37 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban egyre inkább az ukrán rivális akarata érvényesült, a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer is elvesztette az adogatását, majd 1:5-nél három játszmalabdát hárított. A szettet azonban már nem tudta megfordítani, így 1 óra 7 perc után jöhetett az utolsó felvonás.

Ebben Kalinyina rögtön brékelt, és 3:1-re elhúzott, 4:3-nál viszont Bondár elvette a rivális adogatását. A magyar játékos aztán nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, ukrán ellenfele visszabrékelt, majd lezárta az 1 óra 54 percig tartó összecsapást.

A nap folyamán az öt főtáblás magyarból Gálfi Dalma (89.), Udvardy Panna (100.) és Fucsovics Márton (59.) is megkezdi szereplését, míg Balázs Attila (331.) kedden lép pályára Londonban.

Eredmény:

női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Anhelina Kalinyina (ukrán, 29.)–Bondár Anna 4:6, 6:2, 6:4

később:
Gálfi Dalma–Maddison Inglis (ausztrál) 17.30 körül
Udvardy Panna–Tamara Zidansek (szlovén) 19.00 körül
férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért): Fucsovics Márton–Alekszandr Bublik (kazah) 19.30 körül

Borítókép: Bondár Anna az ukrán Anhelina Kalinyina ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában 2022. június 27-én. Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában