Giro d'Italia

2022.05.05. 10:20

Vasárnapig számos helyen lesz ideiglenes útlezárás a verseny miatt

A Giro d'Italia országúti kerékpárverseny miatt péntektől vasárnapig számos helyen kell ideiglenes útlezárásokra készülni – közölte a Magyar Közút Zrt. csütörtökön.

A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán többórányi teljes útlezárások lesznek pénteken a Budapest–Székesfehérvár–Visegrád útvonalon, szombaton Budapest belvárosában, míg vasárnap a Kaposvár–Nagykanizsa–Balatonfüred útvonalon.
   

Felhívták a figyelmet arra, hogy 

a kerékpárosok érkezése előtt – a verseny előírásai szerint – majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét. Az érdeklődőknek érdemes arra készülni, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe.
   

Kiemelték, hogy Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet.
   

A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.
   

Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak.
   

Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően – jelezték.
   

Hozzátették, hogy pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.
   

Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

Forrás: MTI

Borítókép: Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a Budapestről rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a Hősök terén, 2022. május 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!