Rabati tenisztorna

2022.05.19. 23:18

Bondár Anna elődöntős

A legelőkelőbben jegyzett magyar női játékos (67. a világranglistán) idén harmadszorra játszhatott negyeddöntőt WTA-versenyen, a korábbi kettőt Lyonban és Isztambulban elveszítette.

Az ötödik helyen kiemelt Bondár Anna bejutott a legjobb négy közé a rabati, 251 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán. 

A legelőkelőbben jegyzett magyar női játékos (67. a világranglistán) idén harmadszorra játszhatott negyeddöntőt WTA-versenyen, a korábbi kettőt Lyonban és Isztambulban elveszítette. 

Előzetesen úgy tűnt, hogy ezúttal sem lesz egyszerű a dolga, ugyanis a torna második kiemeltje, az ausztrál Ajla Tomljanovic (44.) volt az ellenfele, vele korábban még nem találkozott. A várt csata azonban elmaradt, mert a jobb combján kötéssel játszó rivális nem tudott méltó partnere lenni Bondárnak, sorra vesztette a játékokat, 5:1-es hátrányban pedig feladta a találkozót. 

"Sajnálom, hogy nem tudtuk végigjátszani a meccset, nem így akartam elődöntőbe jutni" - nyilatkozta a Hajdúszoboszló SE sajtószolgálatának. "A történethez hozzátartozik, hogy a torna első napján nagyon rosszul éreztem magam, és közel álltam ahhoz, hogy visszalépjek. Így talán még többet ér, hogy azt a meccset végigküzdöttem valahogy, és megadtam magamnak az esélyt a folytatásra. Meccsről meccsre megyek, ez a főpróbám a Roland Garros előtt" - tette hozzá a 24 éves Bondár, aki a döntőbe kerülésért az amerikai Claire Liuval (92.) találkozik. 

Eredmények: 

negyeddöntő: 

Bondár Anna (5.)-Ajla Tomljanovic (ausztrál, 2.) 5:1 után Tomljanovic feladta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában