Labdarúgó NB I

2022.04.22. 22:31

Újabb vereségével a kiesés szélére sodródott az MTK

A sereghajtó MTK Budapest négygólos vereséget szenvedett a vendég Mezőkövesdtől a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Az immár öt kör óta nyeretlen kék-fehérek hátránya így továbbra is hat pont az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben, amely ráadásul eggyel kevesebb meccset játszott.

Bár az első helyzetet az MTK hagyta ki, utána mégis a vendégek szereztek vezetést Stefan Drazic szólója végén. A kék-fehéreket alaposan visszavetette a bekapott gól, a kövesdiek egy szöglet után meg is duplázták az előnyüket az enerváltan futballozó rivális ellen. A szünet előtti percekben ocsúdott fel a fővárosi együttes, de Kovácsréti mindkét próbálkozását hárította a vendégek kapusa, Tordai.

A második félidőt kifejezetten jól kezdte az MTK, de a rohamok hamar alábbhagytak, az idő múlásával pedig egyre hitehagyottabbá vált az együttes. Ezen a cserék sem tudtak változtatni, ráadásul a 70. percben Lukic fejesével végleg eldőlt a három pont sorsa. Az MTK a hajrára Sluka kiállítása miatt megfogyatkozott, a Mezőkövesd pedig az emberelőnyt egy újabb góllal büntette, így végül rendkívül magabiztos győzelmet aratott.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző, v.: Berke
gólszerzők: Drazic (13.), Pillár (23.), A. Lukic (70.), Kis (83.)
piros lap: Sluka (82.)
sárga lap: Cseke (32.), Jurina (52.)

MTK Budapest:
Mijatovic - Varju, Szépe (Várkonyi, 20.), Nagy Zs., Sluka - Ramadani Mezei, 67.), Kata, Stieber - Miovski (Kovács M., 67.), Futács, Kovácsréti (Vancsa, 79.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Tordai - Farkas, Pillár, A. Lukic, Vadnai, Vajda (Babati, 78.) - Cseke, Madarász (Karnyickij, 65.), Cseri (Csurko, 65.) - Jurina (Besirovic, 51.), Drazic (Kis, 78.)

Forrás: MTI

Borítókép: Schön Szabolcs, az MTK játékosa (b) és a mezőkövesdi Andrij Nesterov a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott MTK Budapest - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen az Új Hidegkuti Stadionban 2021. február 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában