Pénteken már verseny

2022.02.17. 13:39

Megérkezett a magyar műkorcsolyapáros a pekingi téli olimpiára

A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős az utolsó két magyar sportoló, aki kiutazott a pekingi játékokra.

Csütörtök délután megérkezett a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk műkorcsolyapáros a pekingi téli olimpiára.

A koronavírus-protokoll szerint a duó, amely eddig Szocsiban készült, akkor indulhat a pénteki rövidprogramban és továbbjutás esetén a másnapi kűrben, amennyiben a repülőtéren vett PCR-teszt – melynek eredményét a szállodaszobában kell megvárni – negatív lesz.

 

A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős az utolsó két magyar sportoló, aki kiutazott a pekingi játékokra.

 

Chtchetinina és Magyar azért utazott később és érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével.

 

A párosok mezőnyében 19-en indulnak és 16-an jutnak tovább a szombati kűrbe.

 

Legutóbb 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolyapáros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Forrás: MTI

Borítókép: Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk mutatja be páros rövidprogramját a Tallinnban rendezett műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságon, 2022. január 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában