Férfi kosárlabda vb-selejtező

2022.01.25. 21:58

Debrecenben fogadják a magyarok Montenegrót

A két gárda három nappal később Montenegró fővárosában, Podgoricában is összecsap.

Debrecenben fogadja a magyar férfi kosárlabda-válogatott Montenegrót februárban a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

A bb1.hu szaklap keddi tájékoztatása szerint a találkozónak a Főnix Aréna ad otthont február 24-én. A két gárda három nappal később Montenegró fővárosában, Podgoricában is összecsap.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese a vb-selejtező első fordulójában 81-75-re nyert novemberben Portugáliában, majd Kaposváron 78-54-re kikapott az olimpiai ezüstérmes franciáktól.

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Júliusban minden négyesből az első három-három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a megmaradt 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont.

A magyarok annak köszönhetően kerültek előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a szeptemberi Európa-bajnokságra, amelynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.

   

A csoport állása:

1. Franciaország 4 pont, 2. Montenegró 3 (150-142), 3. MAGYARORSZÁG 3 (135-153), 4. Portugália 2

A magyarok további menetrendje:

február 24., Debrecen: Magyarország-Montenegró

február 27., Podgorica: Montenegró-Magyarország

július 1.: Magyarország-Portugália

július 4.: Franciaország-Magyarország

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!