Budapesti világbajnokság

2021.12.14. 09:56

Lenyűgözték az amerikai sztáredzőt a magyar atléták

Loren Seagrave, a világhírű tréner a tervek szerint 2 évig, a budapesti világbajnokságig segíti majd a magyar atlétákat.

Loren Seagrave, amerikai atlétaedző egy hónapja érkezett Budapestre, ebben az időszakban felmérte a magyar körülményeket. Véleménye szerint minden adott a jó munkához. A világhírű tréner a tervek szerint 2 évig, a budapesti világbajnokságig segíti majd a magyar atlétákat, de az együttműködést akár meg is hosszabbíthatják a 2024-es párizsi olimpiáig.

Az a cél, hogy atlétáink döntőkben szerepeljenek, sprint- és gátfutó számokban, hármas- és távolugrásban. Egy kicsit még rúdugrásban is segítek, hogy hétpróbában és tízpróbában is fejlődhessünk. A dobogón szeretnénk látni néhány atlétánkat a 2023-as budapesti világbajnokságon – fogalmazott Loren Seagrave.

Seagrave 10 edzővel és 20 sportolóval dolgozik együtt, és nagyon elégedett az eddig tapasztaltakkal, kifejezetten tetszik neki a trénerek és versenyzők nyitottsága.

Lenyűgözött, amit itt találtam. Lenyűgöztek az edzők és az atléták is. Tetszik az edzők nyitottsága, bátran kérdeznek, érdeklődnek. A sportolók pedig ki akarnak próbálni új technikákat, ami szintén jó jel. Egyre több sportolóhoz jutok el, így ez egy nagyon hasznos folyamat, amivel fejlődik a magyar atlétika – emelte ki.

Hozzátette, nemrég beszélgetett Dwight Phillipsszel, aki olimpiai és világbajnok távolugrásban. A sportoló 8 méter 74 centimétert ugrott, és azt mondta, hogy az igazi bajnokok imádnak keményen dolgozni, és szeretnek kiemelkedni a tömegből.

Kész vagyok erre az útra terelni a sportolóimat – hangsúlyozta.

A Magyar Atlétikai Szövetség, a MASZ november elején jelentette be, hogy szerződteti tanácsadóként Loren Seagrave edzőt, akinek több mint 50 olimpiai vagy világbajnoki érem fűződik a nevéhez. A szakember feladata a Kiemelt Atlétikai Programban résztvevő edzők, és rajtuk keresztül az atléták fejlődésének támogatása lesz. Emellett az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjában szaktanácsadóként dolgozik majd, továbbá Mátó Sára 400 gátas U20-as Eb-ezüstérmes versenyző edzője is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!