Vizes sportok

2021.12.02. 06:30

Jövőre SUP világkupafutamot rendez Magyarország

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapján olvasható szerdai közlemény szerint erről a nemzetközi szövetség (ICF) döntött.

A szakágban a következő évben Lengyelország ad majd otthont a világbajnokságnak, a három vk-futam egyike pedig Budapesten lesz.

Az MKKSZ emlékeztetett, hogy az ICF Rómában tartott tisztújító kongresszusán a világbajnok Horváth Noémit a SUP-bizottság elnökének választották, aki elmondta, az idei balatonfüredi világbajnokság annyira sikeres volt, hogy a 2022-es lengyelországi vb szervezői már jelezték, több elemet is szeretnének átvenni a magyar rendezésből.

– Nagyon örülök, hogy a világbajnokság ilyen jó visszajelzéseket kapott. Ez a verseny egy komoly üzenet is volt, hogy a SUP milyen rendkívüli fejlődésen ment keresztül, és ebben nekünk, magyaroknak is komoly szerepünk van – idézte az MKKSZ honlapja Horváth Noémit.

A SUP-vb-t jövőre Gdyniában rendezik, az első vk-futamot Svájcban, a másodikat Magyarországon tartják, a harmadik helyszíne még kérdéses.

Borítókép: Horváth Noémi a balatonfüredi SUP-világbajnokságon 2021. szeptember 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!