sportszerűség

2021.11.12. 11:37

Kiosztották a díjakat a MOB összevont fair play-gáláján

Több mint harminc elismerést osztottak ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának 2019. és 2020. évi, összevont csütörtök esti gáláján.

Forrás: MOB

Fotó: Szalmás Péter

Többek között díjat vehetett át Mészáros József vívó versenybíró, Babati Lajos, a MOB korábbi szervezési és marketingigazgatója, illetve a Nagy Sportágválasztó szervezői csapata. Bár személyesen nem volt jelen, a művészet, tudomány kategóriában trófea elismerésben részesült Halász Judit előadóművész, aki 17 esztendősen az ifjúsági díjugrató válogatott tagjaként Európa-bajnokságon kisegítette a csapattársát, amikor annak megbokrosodott a lova.

Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair play bizottság elnöke beszédében hangsúlyozta: boldog és büszke arra, hogy a pandémia ellenére egyéves kihagyás után ismét létrejöhetett a díjátadó, egyúttal kiemelte: akik ma díjat kapnak, mindannyian megérdemlik. Emlékeztetett rá, hogy a fair play kifejezést több évszáddal ezelőtt először William Shakespaere említette egy lovagi torna kapcsán.

– A fair play maga az ember, és minden a szívben dől el – hangoztatta a sportvezető.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, a fair play gála a magyar sport egyik legszebb és legünnepibb eseménye. Hozzáfűzte: ma, amikor a sportban az eredményesség mindent felülír, különösen fontos és értékes a sportszerűség.

– A fair play díj nemcsak elismerés, hanem egyben figyelemfelhívás is – jelentette ki Szabó Tünde, aki szerint több fair play-cselekedet által a sport még gazdagabb lenne, és ez a sikereknek és az eredményeknek is az alapja.

A 2019-es MOB fair play-díjasok

fair play cselekedet:

diploma: Rasovszky Kristóf (hosszútávúszó), Kasza Luca (atléta)

fair play a sport szolgálatában:

trófea: Dávid Imre (sportvezető, a MOB felügyelő bizottságának elnöke)

diploma: Elbert Gábor (sportvezető), Kis Zoltánné (sportvezető, a MOB irodájának igazgatási főmunkatársa)

fair play életmű:

trófea: Szabó Imre (mesteredző, atlétika, BEAC), Böjte Csaba atya (ferences rendi szerzetes)

diploma: Földingné Nagy Judit (hosszútávfutó atléta), Korponai István (mesteredző, öttusa, Alba Volán SC), Szilárdi Katalin (mesteredző, kajak-kenu)

tudomány:

trófea: Szikora Katalin (sportkutató, tanár, ELTE)

a fair play népszerűsítése:

trófea: A Nagy Sportágválasztó

A 2020-as MOB fair play-díjasok

fair play cselekedet:

trófea: a BVSC-Zugló vízilabdacsapata, Dobi Kata (kézilabdaedző, Balmazújvárosi Kézilabda Klub),

diploma: Vigassy Gergő Balázs (kéttusázó), Jeges Nikolett (kenus), Mitropoulos Iliász (kenus), GEAC egyesület és többpróbázói, edzői, Rogerio Moraes és Kentin Mahé (kézilabdázók, Telekom Veszprém), Reichnach Ferenc (edző, atlétika, Tatabányai Sportklub), Majsai Károly (para-asztalitenisz csapat)

fair play a sport szolgálatában:

diploma: Szabó Csaba (edző, Dombóvári Karatesuli Egyesület), Rausz-Szabó Attila (mesteredző, Szabó Attila Kenu Akadémia Egyesület), Beé István (vezérszurkoló), Vojtek Aurél (kerekesszékes kosárlabdázó, PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdacsapat)

fair play életmű:

trófea: Babati Lajos (sportvezető, Magyar Olimpiai Bizottság), Miszory Béla Károly (sportvezető, Zalaegerszegi Vívó Egylet), Kővári Károlyné Szendrődi Ildikó (síző), Mészáros József (sportvezető, vívó versenybíró), Garami József (labdarúgóedző)

diploma: Magyar László (sportvezető), Droppa Erika (tenisz versenybíró, versenyszervező)

művészet, tudomány:

trófea: Halász Judit (előadóművész)

Borítókép: A díjátadó részvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!