2024-es párizsi olimpia

2021.10.26. 11:06

Kopasz Bálint ismét a királyszámban indulna

A kajak egyes 1000 méter tokiói bajnoka, Kopasz Bálint decemberben kezdi újra az edzéseket, a 2024-es olimpián pedig ismét szeretne indulni a királyszámban.

Tokió, 2021. augusztus 3. A késõbbi aranyérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Graboplast Győri VSE 24 éves versenyzője elmondta: mivel számára nagyon későn, szeptember 20-án zárult a szezon, még nem igazán sikerült kipihennie magát.

– A koppenhágai világbajnokság után hat napot Ausztriában töltöttem, az volt tulajdonképpen a szabadság, azóta pedig sok rendezvényen, programon veszek részt, eleget teszek a felkéréseknek.

Élsportolói szinten december elején kezdem majd a felkészülést, de addig is kondiedzéseket végzek, futok, kerékpározok, karbantartom a keringést és az izomtömeget, amiért nagyon keményen megdolgoztam

– fogalmazott a világ- és Európa-bajnok sportoló.

Kopasz Bálintról köztudott, hogy nagyon odafigyel a táplálkozására, de most bevallotta, hogy a holtszezonban olyan ételeket is eszik, amelyek a dolgos hétköznapokban nem részei az étrendjének.

A közeljövőről szólva a kajakos elmondta, hogy a következő év egy szabadabb, lazább év lesz, ezzel együtt természetesen szeretne ott lenni és jó eredményt elérni a müncheni multisport Európa-bajnokság keretén belül sorra kerülő kontinensbajnokságon és a kanadai világbajnokságon is.

– A 2023-as és 2024-es év fontosabb, előbbi kvalifikációs esztendő lesz, utóbbiban pedig jön a párizsi olimpia, amely a következő nagy cél a pályafutásomban.

A francia fővárosban ismét szeretnék indulni a királyszámban, K-1 1000 méteren

– jelentette ki.

A progammódosítás nyomán a férfi kajakosok már csak három számban, a K-1 1000 méter mellett K-2 500 és K-4 500 méteren szállhatnak vízre az ötkarikás játékokon.

– Ez egy sajnálatos változás, ezzel együtt az ötszáz párost is szem előtt tartom. Az edzőmmel úgy döntöttünk, hogy az ötszáz négyest elengedjük, mert az a technikai háttérben is másfajta munkát igényel és időigényes is, a páros viszont belefér majd az egyes mellett – mondta Kopasz Bálint, akinek az edzéseit édesanyja, Demeter Irén irányítja.

Az Algyőn élő sportoló Tokióban még Nádas Bencével lett negyedik K-2 1000 méteren, majd a szeptemberi vb-n már győri klubtársával, Erdőssy Csabával indult az új olimpiai számban, K-2 500-on, s ugyancsak negyedikként zárt. Hogy jövőre ki lesz a társa a hajóban, még nem tudja, ahogy fogalmazott, több lehetséges partnert is kipróbálnak, és sztrókként, illetve tolóemberként is el tudja magát képzelni egy ilyen egységben.

Forrás: MTI

Borítókép: Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében lapátol a tokiói olimpián 2021. augusztus 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában