Labdarúgó NB I

2021.10.16. 22:01

A Fehérvár egy góllal legyőzte a Honvédot

A MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a vendég Budapest Honvéd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd FC 2-1 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 2914 néző v.: Berke

gólszerzők: Zivzivadze (26.), Petrjak (55.), illetve Batik (60.)

sárga lap: Fiola (78.), Makarenko (83.), illetve Lovric (28.), Lukic (32.), Eppel (78.), Nono (lefújás után), Baráth B. (lefújás után)

Fehérvár:

Kovács D. – Fiola, Rus, Musliu, Stopira – Petrjak (Bamgboye, 70.), Nego, Makarenko, Dárdai – Zivzivadze (Heister, 88.), Kodro

Honvéd:

Szappanos – Lovric (Mezghrani, 68.), Batik, Klemenz, Tamás K. – Nono, Hidi, Pantelic (Eppel, 76.) – Bőle (Machach, 57.), Lukic, Balogh N. (Zsótér, 57.)

Meddő fehérvári mezőnyfölénnyel telt a találkozó első húsz perce, a kapusoknak semmi dolguk nem akadt. A semmiből szerzett vezetést a „Vidi”: egy gyors kontra végén Budu Zivzivadze csavart a kapu bal felső sarkába. Éledezett a Honvéd is, de a szünetig nem tudott komoly helyzetig eljutni.

Fordulás után tovább támadott a fővárosi gárda, de a hazaiak egy újabb gyors támadás végén megduplázták előnyüket. Nem tartott sokáig a kétgólos fehérvári vezetés, mert Batik Bence fejesével gyorsan szépített a Honvéd. Nagy erőket mozgósított a vendégcsapat az egyenlítés érdekében, fellazuló védelmük mellett pedig több lehetőség adódott a Fehérvár előtt a meccs eldöntésére, de egyik fél sem járt sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában