Ország-világ

2021.07.30. 09:02

Magyar Nagydíj: Orbán Viktor fogadta a FIA elnökét

A miniszterelnök a Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéje előtt péntek reggel a Karmelita kolostorban tárgyalt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, aki egyben az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottja – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest, 2021. július 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) kezet fog megbeszélésük elõtt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, aki egyben az ENSZ-fõtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottja (j) a Karmelita kolostorban 2021. július 30-án, a Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéje elõtt. Mellettük Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelõs kormánybiztos (k). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A tárgyalófelek Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motorsport fejlesztésének további lehetőségeit, a kapcsolódó terveket.

A „királykategória” versenyzői 1986 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetéseire

- emlékeztetett a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek; Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát.

Szóba került, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is fokozott figyelmet fordít, hiszen hazánk számára kitörési pontot jelent a jövő mobilitása és az akkumulátorgyártás. Az ágazathoz szorosan kapcsolódó autó- és motorsport pedig a legújabb innovációk bölcsője.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) kezet fog megbeszélésük előtt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, aki egyben az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottja (j) a Karmelita kolostorban 2021. július 30-án, a Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéje előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!