női kézilabda bl

2021.07.02. 19:00

A Győr a címvédővel, az FTC az ezüstérmessel egy csoportban

A magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria a legutóbb második francia Bresttel lesz egy nyolcasban, míg a négyes döntőben bronzérmes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Viperst és a negyedik orosz CSZKA Moszkvát is megkapta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.

A ferencvárosiaknak a franciák mellett is komoly ellenfeleik lesznek az A csoportban, többek között a legutóbb negyeddöntős montenegrói Buducnost Podgorica, az orosz Rosztov-Don és a román CSM Bucuresti.

A B-ben a legutóbbi három Final Four-os mellett a tavasszal a nyolc között búcsúzó Metz is tagja a nyolcasnak.

„Nem lehetek elégedetlen a sorsolással, talán picit nehezebb a mi csoportunk, de a legtöbb dolog úgyis a saját teljesítményünkön múlik majd. Remek ellenfelek várnak ránk, ez nem kérdéses, a címvédő mellett az újonc is hozzánk került.

Különleges lesz ez a szezon, mert idén több új játékos is érkezik a csapathoz, valamint az olimpia miatt kevesebb időnk is lesz felkészülni, de ez az ellenfeleink többségére szintén igaz” – idézte a győri klub Facebook-oldala Ambros Martin vezetőedzőt, aki hozzátette, hogy a „lényegi dolgok nem a csoportkörben, hanem jövő május-júniusban dőlnek majd el”.

A női BL lebonyolítása megegyezik a férfiakéval. A szeptember 12-én kezdődő és 2022. február 14-én záruló csoportmérkőzések után a csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 6. és 14. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire április 3. és 11. között kerül sor,

a négyes döntőt pedig május 29-30-án rendezik Budapesten.

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Brest Bretagne (francia), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), Borussia Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (dán), HC Podravka Vegeta (horvát)

B csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, CSZKA Moszkva (orosz), Vipers (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Metz Handball (francia), Kastamonu (török), Sävehof (svéd)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!