atlétika

2020.09.14. 19:10

Kozák már elhiszi, hogy döntőbe juthat az olimpián

Kozák Luca az augusztusi 12.71 másodperces országos csúcsa után már nem tartja irreális célnak az olimpiai vagy a világbajnoki döntőbe jutást 100 méter gáton.

A debreceni sprinter hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában beszélt arról, hogy a Gyulai István Memorialon augusztus közepén elért eredménye – mellyel öt századot javított Siska Xénia 1984 óta fennállt rekordján – még mindig kicsit hihetetlen a számára, annak ellenére, hogy tudta, képes a 12.80 másodpercen belüli futásra.

„Ebben a szezonban annyira nem tudtunk tervezni, így előzetesen két-három versenyt jelöltünk ki, az országos bajnokságot, egy turkui viadalt és a Gyulai Memorialt arra, hogy ezeken szeretnék jól futni. Ez sikerült is, mindhármon jó eredményt értem el” – beszélt a számára már lezárult idei szezonról a 24 éves vágtázó, aki az ob-n a 100 gát mellett a 100 méter aranyérmét is begyűjtötte.

Kozák szerint a 12.71 másodperces futással magasra tette a lécet, és most a legfőbb célja, hogy jövőre bizonyítsa, nem csupán egy kifutott eredményről van szó.

„Az lesz a nehezebb feladat, hogy stabilan fussak 12.70 és 80 között bármikor, és azután lehet majd továbblépni, hogy az egyéni csúcsomat is javítsam”

- beszélt a közeljövőre vonatkozó céljairól Kozák Luca, hozzátéve: ezek közé tartozik az is, hogy az olimpiai döntőért tudjon harcolni a jövő évben.

„Ezzel az idővel ez már nem olyan irreális és lehet nagyot álmodni. Most már tényleg reálisnak tartom, hogy jövőre, vagy esetleg két év múlva az olimpián vagy a vb-n finálét fussak, de ahhoz ott kell jó formában lenni, amiért rengeteget kell dolgozni.”

A debreceni atléta a múlt hétvégén a Szuperliga-döntőn versenyzett volna, amit egy kisebb betegség miatt lemondott, ahogy a hátralévő két külföldi viadalát is, így a versenyév lezárult a számára. Amint mondta, most két hét pihenő következik, aztán megkezdi az alapozást a jövő évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!