siker

2020.09.09. 12:26

Három Eb-címet is nyertek a magyarok jet-skiben

Három bajnoki címet nyertek a magyar versenyzők a jet-ski Európa-bajnoki sorozatban, melynek második, lengyelországi záróviadalán tíz érmet szereztek.

A Nemzeti Versenysport Szövetség sajtószolgálatának szerdai tájékoztatása szerint az Elk városában megrendezett versenyen győzött saját kategóriájában a 16 éves Major Marcell, valamint a magyar színekben induló dán Marcus Jörgensen is és akárcsak ők, Európa-bajnok lett Szabó Barnabás is.

A junioroknál Jászai Csongor és ifj. Komonyi Lajos ezüst-, Süli Csaba pedig bronzérmes lett, míg a veteránok mezőnyében Déri Attila a harmadik helyet szerezte meg géposztályában. A fiatalok a junior világbajnoki sorozatban ugyanezeket a helyezéseket mondhatják a magukénak.

A magyarok másfél hete a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván tíz érmet nyertek.

A jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat az idén a koronavírus-járvány miatt csak ebből a két versenyből állt. A nemzetek versenyében Magyarország az Eb-n második, a junior vb-n harmadik lett.

Európa-bajnokság:

Runabout GP1: 1. Marcus Jörgensen

Runabout GP4: 1. Major Marcell

Ski GP3: 1. Szabó Barnabás

Ski Junior GP3.3: 2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2: 2. Ifj. Komonyi Lajos

Ski Veterán GP1: 3. Déri Attila

Junior világbajnokság:

Ski Junior GP3.3: 2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2: 2. Ifj. Komonyi Lajos

Forrás: MTI

Címkék#eb#jet-ski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!